Hoogste bezoekersaantal sinds 24 jaar voor het Tropenmuseum

Hoogste bezoekersaantal sinds 24 jaar voor het Tropenmuseum

Het Tropenmuseum verwelkomt dit jaar 212.000 bezoekers. Dat is een stijging van ruim 14,5% ten opzichte van 2015 en het hoogst behaalde bezoekersaantal sinds 24 jaar. De publiekstrekkers waren de tentoonstellingen The Sixties, Rhythm & Roots, De Boeddha en de Tropenmuseum Junior doe-tentoonstelling ZieZo Marokko. Ook organiseerde het museum een reeks succesvolle evenementen waaronder het Good Hair Festival, Boeddha Weekend, fashion fest en Hiphop Museum. ‘We zijn ontzettend tevreden over dit mooie resultaat. Sinds de fusie in 2014 blijven de bezoekersaantallen stijgen.’ aldus directeur Stijn Schoonderwoerd.

Topjaar voor musea van wereldculturen

Het Tropenmuseum is gefuseerd met het Afrika Museum bij Nijmegen en Museum Volkenkunde in Leiden. Het Afrika Museum ontving 62.000 en Museum Volkenkunde 145.000 bezoekers. Samen hebben de musea 419.000 bezoekers in 2016 mogen verwelkomen. Dat is een stijging van ruim 7% ten opzichte van 2015. Directeur Stijn Schoonderwoerd: “We zien dat onze vernieuwde positionering veel mensen aanspreekt. Onze collectie, tentoonstellingen en evenementen dragen uit dat we ondanks de verschillen hetzelfde zijn: mens. Daarnaast bereiken we met onze reizende tentoonstellingen een steeds groter en breder publiek. We hopen in 2017 wederom meer mensen te inspireren tot wereldburgerschap en een open blik op de wereld.”

Te zien in 2017

In maart 2017 opent in het Tropenmuseum een kleine tentoonstelling over Aleppo. Daarnaast keert de tentoonstelling Body Art wegens succes terug . Deze tentoonstelling over lichaamsversieringen in de breedste zin van het woord zal te zien zijn vanaf 31 maart 2017. Vanaf 6 oktober 2017 opent de tentoonstelling Africa Fashion Now. Deze tentoonstelling toont de levendige en veelzijdige modescenes van vier Afrikaanse steden.


Noot voor redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de PR afdeling: T. 088 0042 800 / 891 E. pers@tropenmuseum.nl. Beeldmateriaal kunt u downloaden via www.tropenmuseum.nl/pers
 
 
Persfoto's: