Zomervakantie: Tapijt voor Vrede

8 juli t/m 3 september

 

Kom deze zomer naar het Tropenmuseum en bouw mee aan het Tapijt voor Vrede. Een kunstwerk van 144 m2 dat bestaat uit deksels, doppen, LP’s en CD’s. Even kleurrijk en divers als de wereld.

Beeldend kunstenaar Marianne van Heeswijk legde in 2015 het eerste Tapijt voor Vrede, samen met mensen die gevlucht zijn uit oorlogsgebieden en buurtbewoners van het AZC Autotron. Sindsdien zijn er tapijten gelegd op markten en pleinen bij kerken, moskeeën, synagogen en scholen. Iedere keer groeit een ander kleurrijk patroon, met mensen die elkaar op het tapijt ontmoeten. Deze zomer elke dag in het Tropenmuseum met elke week een nieuw patroon.

Samen werken aan een Tapijt voor Vrede verbindt jong en oud, hier en daar. Ook als je elkaars taal niet spreekt. 

Op zaterdag- en woensdagmiddag is Marianne er met Akram, Tawfique, Aboudie of Hussain. Elke zaterdag leggen ze de contouren van een nieuw Tapijt voor Vrede. De resultaten sieren de Lichthal van het Tropenmuseum.

Op maandagochtend wordt het tapijt opgeruimd ( tot aan de basiscontouren) en gereinigd. Bezoekers zijn welkom om mee te helpen, zodat vanaf 14.00 uur weer naar hartenlust kan worden meegebouwd.

Creatieve activiteit

Op dinsdag, donderdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur

Geïnspireerd op de symbolen die wekelijks in de Lichthal worden gebouwd, kunnen kinderen een klein eigen exemplaar namaken met tweedehands materialen om mee naar huis te nemen.


Praktische info

  • Wanneer: zaterdag 8 juli t/m zondag 3 september
  • Tijd: dagelijks tussen 10.00 en 17.00 uur, vanaf 13.00 uur met begeleiding
  • Voor: iedereen vanaf 6 jaar, voor jongere kinderen zijn er kleurplaten
  • Prijs: gratis activiteit, je betaalt alleen museumentree. Reserveren is niet nodig.

 

Zaterdag 8 Juli 2017 tot Zondag 3 september 2017