Tropenmuseum geeft modeliefhebbers plek in tentoonstelling

De tentoonstelling Fashion Cities Africa, die op 6 oktober opent in het Tropenmuseum, toont de diversiteit aan mode in Casablanca, Johannesburg, Lagos en Nairobi. Veel modeontwerpers, bloggers en stylisten uit deze steden zijn wereldwijd populair geworden op social media. Met hun ontwerpen, foto’s en video’s inspireren ze modeliefhebbers wereldwijd. Het museum wil deze modeliefhebbers een plek geven in de tentoonstelling.

Daarom roept het Tropenmuseum Afrika-minded modeliefhebbers op om hun mode en fascinatie te delen via social media. Meedoen kan door uiterlijk 20 augustus 2017 een foto of video met een favoriete outfit te posten op facebook, instagram of twitter met #fashioncitiesafrica en @tropenmuseum. Het Tropenmuseum kiest 12 inzendingen uit voor een fotoshoot met de Zuid-Afrikaanse fotograaf Chris Saunders, die de campagne voor de tentoonstelling fotografeerde. Het eindresultaat is vanaf 6 oktober te zien in de tentoonstelling Fashion Cities Africa.

Vanaf 6 oktober: Fashion Cities Africa
Mode is hot in Afrika, maar dé Afrikaanse mode bestaat niet: in verschillende steden bestaan diverse bloeiende modescenes. Van streetwear tot couture en van experimenteel tot meer ingetogen. Dragers, makers en kenners tonen er hun identiteit, persoonlijke smaak en achtergrond mee. Vaak gelinkt aan de stad waarin ze wonen. De stad die hen een spiegel voorhoudt. Fashion Cities Africa toont de diversiteit aan mode in Casablanca, Johannesburg, Lagos en Nairobi - vol creativiteit, innovatie en ondernemerszin. In de tentoonstelling vind je creaties van onder meer The Sartists (Johannesburg), Said Mahrouf (Casablanca) en het modelabel Maki Oh (Lagos), dat gedragen wordt door onder andere Beyoncé en Michelle Obama.