Rondleiding: Heden van het Slavernijverleden

Elke tweede zondag van de maand

In de tentoonstelling het Heden van het Slavernijverleden maak je kennis met actuele erfenissen van slavernij en kolonialisme in Nederland. Je wordt rondgeleid door leden van Decolonize The Museum of The Black Archives, organisaties die midden in het actuele debat staan en hun persoonlijke visie op de tentoonstelling geven.

Met gastrondleiders van Decolonize the museum + Black Archives

Samen bekijk je hedendaagse en historische collectiestukken over slavernij en het verzet daartegen, boeken uit The Black Archives, foto's van protesten van de jaren '70 tot nu en luister je naar persoonlijke verhalen van tot slaaf gemaakten en hun nazaten.

• Wanneer: elke tweede zondag van de maand
  • Tijd: 14.00-15.00 uur
  • Voor wie: volwassenen
  • Prijs: je betaalt alleen museumentree, rondleiding is gratis
  • Entree Tropenmuseum: € 8 (4 t/m 18 jr) € 15 (volwassenen) | Gratis entree met Museumkaart
  • Reserveren: is raadzaam, beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveer nu jouw ticket online. Klik in de kalender op een datum en selecteer rechts de activiteit waar je aan wil deelnemen
  • Meer informatie: 088 - 0042 840
elke 2 weken iedere zondag tot ma apr 09 2018.
Zondag 15 oktober 2017 tot Maandag 9 april 2018