Herfstvakantie - 14 t/m 29 oktober

Zaterdag 14 t/m zondag 29 oktober

Herfstvakantie in het Tropenmuseum: FEEST

Vier de herfstvakantie in het Tropenmuseum! Kinderen van 4 tot 6 jaar kunnen op bezoek bij de olifant, de krokodil en de tijger tijdens een rondleiding Wereldfeest. Iedereen van 8 tot 12 jaar kan meedoen aan een workshop Muzikaal feestje. In Tropenmuseum Junior kan je elke dag tijdens de herfstvakantie op reis naar ZieZo Marokko. En als de kers op de taart kun je een feestelijke henna-tattoo laten zetten.

• Wanneer: 14 t/m 29 oktober 2017
  • Tijd: 10.00-17.00 uur
  • Waar: hele museum
  • Voor: alle leeftijden
  • Entree Tropenmuseum: €8 (4 t/m 18 jr) €15 (volwassenen) | Gratis entree met Museumkaart
  • Reserveren is raadzaam vanwege de verwachte drukte. Reserveer nu jouw ticket online. Klik in de kalender op een datum en selecteer rechts de activiteit waar je aan wil deelnemen.
  • Meer informatie: 088 - 0042 840

MUZIKAAL FEESTJE | WORKSHOP | ELKE MAANDAG

Onder begeleiding van musicus Mark maak je met verschillende instrumenten een eigen ritme.
16 & 23 oktober | 15.00 - 16.00 | 8-12 jaar | Entree: € 8 (4 t/m 18 jr) € 15 (volwassenen) | Gratis entree met Museumkaart
Beperkt aantal plaatsen, reserveer jouw ticket online.

HENNA TATTOO | ELKE DINSDAG EN DONDERDAG

Een hennatattoo brengt geluk en is fascinerend om te zien. Hennaversieringen op handen en voeten zijn in veel culturen onderdeel van feestelijke gelegenheden, bijvoorbeeld op het hennafeest dat vooraf gaat aan een Marokkaanse bruiloft. Maak nu kennis met een betekenisvol ritueel.
17, 19 ,24 & 26 oktober | 13.00 - 16.00 | Alle leeftijden | Entree: € 8 (4 t/m 18 jr) € 15 (volwassenen) | Gratis entree met Museumkaart | Reserveren is niet mogelijk, aanschuiven mits er plaats is.

WERELDFEEST | RONDLEIDING | ELKE WOENSDAG EN VRIJDAG

Ga samen met je ouders op zoek naar de olifant, de krokodil en de tijger in het Tropenmuseum. Als alle dieren gevonden zijn is het tijd voor het feest en mag er flink gedanst en gezongen worden.
18, 20, 25 & 27 oktober | 14.00 - 15.00 | 4-6 jaar | Entree: € 8 (4 t/m 18 jr) € 15 (volwassenen) | Gratis entree met Museumkaart
Beperkt aantal plaatsen, reserveer jouw ticket online

ZIEZO MAROKKO | INTERACTIEVE DOE-TENTOONSTELLING | ELKE DAG

In Tropenmuseum Junior staat een vliegtuig voor je klaar. Stap in, riemen vast, op naar Marokko! Onderweg ontmoet je Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef. Zij laten je meemaken wat ze zelf ontdekt hebben in Marokko, het land van hun ouders. Volg hun spoor door de medina - een doolhof van straatjes - en maak een busreis dwars door Marokko. Ga aan de slag met mozaïek, kalligrafie, mode of keukengeheimen.

Familiereis: 11.00, 11.30, 12.00, 12.30 en 13.00 uur (alle leeftijden)
Juniorreis: 14.30 uur (6-13 jaar)
Elke dag in de herfstvakantie | Let op: zonder reservering kun je ZieZo Marokko niet bezoeken: reserveer nu jouw kaartje online (gratis activiteit) | Entree: € 8 (4 t/m 18 jr) € 15 (volwassenen) | Gratis entree met Museumkaart
 Beperkt aantal plaatsen, reserveer jouw ticket online.

KLEI EEN LACHENDE VOEDSELPOT | CREATIEVE ACTIVITEIT | ELKE DAG

Sommige voedselpotten in Nieuw-Guinea zijn niet zomaar potten die in een keukenkastje staan. Volgens een legende liepen deze potten met hun vrolijke gezicht zo naar de markt om zichzelf te verkopen. Ontdek tijdens de creatieve workshop dit bijzondere verhaal. Maak van klei een gezicht en bedenk een verhaal bij jouw pot. Maak jij een blij of grappig gezicht? Natuurlijk mag jouw creatie mee naar huis.
Elke dag in de herfstvakantie | 12.00 - 16.00 | 4-12 jaar | Entree: € 8 (4 t/m 18 jr) € 15 (volwassenen) | Gratis entree met Museumkaart | Reserveren is niet mogelijk, aanschuiven mits er plaats is.

Zaterdag 14 oktober 2017 tot Zondag 29 oktober 2017