Kerstvakantie: 23 december t/m 7 januari

23 december t/m 7 januari

Kerstvakantie in het Tropenmuseum: MAGISCH MAROKKO

Bouw deze kerstvakantie mee aan de Mega Mozaïek. Kom luisteren naar de magische stem van zangeres Karima el Fillali of het verhaal ‘Mootje’ voorgelezen door Jihad Alariachi (bekend van de tv-serie De Mama's van Halal). Fashionistas kunnen een fotoshoot doen in de stijl van Hassan Hajjaj of zich mooi laten maken met een hennatatoeage. In Tropenmuseum Junior kan je op reis naar ZieZo Marokko.

MEGA Mozaïek

In het Tropenmuseum kan je elke dag tijdens de kerstvakantie mee puzzelen aan een MEGA mozaïek. Midden in de Lichthal van het museum zal een kleurrijk patroon ontstaan van achtpuntige sterren, zoals ook te zien is in paleizen en moskeeën in Marokko. Deze megapuzzel kan maar liefst 100 vierkante meter worden. Krijg jij hem af?

Elke dag | Lichthal | Alle leeftijden

HENNA TATTOO

Een henna tattoo brengt geluk en is fascinerend om te zien. Hennaversieringen op handen en voeten zijn in veel culturen onderdeel van feestelijke gelegenheden, bijvoorbeeld op het hennafeest dat vooraf gaat aan een Marokkaanse bruiloft. Maak nu kennis met een betekenisvol ritueel.

23, 30 december & 6 januari: 13.00-16.00 uur | Lichthal | Aanschuiven als er plek is | Alle leeftijden

FOTOSHOOT

Laat je fotograferen in de stijl van kunstenaar Hassan Hajjaj. Fotograaf Tomek Dersu Aaron maakt stijlvolle portretfoto's die gepost worden op de Tropenmuseum Facebook gallerij.

27 december & 3 januari: 13.00-16.00 uur | Lichthal | Aanschuiven als er plek is | Alle leeftijden

ZieZo Marokko | Interactieve doe-tentoonstelling

In Tropenmuseum Junior staat een vliegtuig voor je klaar. Stap in, riemen vast, op naar Marokko! Onderweg ontmoet je Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef. Zij laten je meemaken wat ze zelf ontdekt hebben in Marokko, het land van hun ouders. Ze geven tips bij wie je langs moet gaan, wat je kan zien, proeven en doen. Volg hun spoor door de medina - een doolhof van straatjes - en maak een busreis dwars door Marokko. Ga aan de slag met mozaïek, kalligrafie, mode of keukengeheimen. Overal is wat te doen in de doe-tentoonstelling ZieZo Marokko. Reis mee en laat je verrassen!

Familiereis (alle leeftijden) | elke dag: 11.00, 11.30, 12.00, 12.30 en 13:00 |
Juniorreis (6-13 jaar) | elke dag: 14.30

VOORLEESKWARTIER ‘MOOTJE’

De Nederlands-Marokkaanse Mootje is stoer, grappig en heeft wel 12 zussen. Probeer in zo’n druk gezin maar eens een plekje voor jezelf te vinden! Jihad Alariachi (bekend van de tv-serie De Mama’s van Halal) leest voor uit het voorleesboek Mootje (leeftijd 4-8 jaar) met prachtige prenten. Het boek is geschreven door Hakima Elouarti en is een uitgave van ROSE stories.

28 december & 4 januari: 13.30-13.50 uur en 15.00-15.20 uur | Lichthal | Aanschuiven als er plek is | Vanaf 4 jaar

OPTREDEN VAN ZANGERES KARIMA EL FILLALI

Karima el Fillali is een Nederlands-Marokkaanse zangeres met een grote liefde voor ‘tarab’: muziek die de luisteraar in vervoering brengt.

29 december & 5 januari: 13.45-14.00 uur en 15.15-15.30 uur | Lichthal | Aanschuiven als er plek is | Alle leeftijden

Strik erom: maak een strikje zonder naald en draad | Creatieve activiteit

Mode is een hottopic in het Tropenmuseum en ook jij kan een modeontwerper worden! Accessoires maken van jouw outfit een te gekke outfit. Accessoires zijn er in alle vormen en maten en op tal van manieren te dragen, dit maakt ze zo persoonlijk.

Word zelf een modeontwerper  en ervaar hoe het is iets unieks te creëren. Tijdens de creatieve workshop ontdek je wat een modeontwerper allemaal doet en is het ook de beurt aan jou om je eigen feestelijke strikje te ontwerpen. Dit strikje kun je dragen op allerlei feestjes. Draag jij de strik om je nek, leuk in je haar of weet jij nog iets beters? Natuurlijk mag jouw creatie mee naar huis.

Elke dag | 12.00-16.00 uur | Lichthal | Aanschuiven als er plek is | 4-12 jaar

Informatie

• Wanneer: zaterdag 23 december 2017 tot en met zondag 7 januari 2018 (m.u.v. 25 december en 1 januari)
  • Tijd: 10.00-17.00 uur
  • Prijs: je betaalt alleen museumentree, rondleiding/activiteit is gratis
  • Entree Tropenmuseum: € 8 (4 t/m 18 jr) € 15 (volwassenen) | Gratis entree met Museumkaart
  • Reserveren: is raadzaam, beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveer nu jouw ticket online. Klik in de kalender op een datum en selecteer rechts de activiteit waar je aan wil deelnemen.
  • Meer informatie: 088 - 0042 840

Zaterdag 23 december 2017 tot Zondag 7 Januari 2018