Rondleiding Aleppo - Elke zondag

Elke zondag

Ga mee met voormalig tourguides Mohannad en Mahmoud, zij laten je kennis maken met Shahed die vertelt over haar favoriete Syrische gerechten. Ontmoet Armen, een Armeense Christen en andere inspirerende persoonlijkheden. Laat je meevoeren op wereldberoemde Syrische muziek of in het Arabisch voorgedragen gedichten.

In een uur ontmoet je verschillende oud-inwoners van Aleppo die ieder op persoonlijke wijze een ode geven aan de stad en de Syrische cultuur. 

Een stad wordt gevormd door haar inwoners

Het Tropenmuseum deed daarom een oproep aan oud-inwoners van Aleppo om op te treden als gastheer of gastvrouw in de tentoonstelling Aleppo. Jong, oud, man vrouw, christen, moslim, Armeens, Koerdisch, homoseksueel, vader, zo divers als stad is het team dat je mee neemt door de tentoonstelling. Zij delen hun herinneringen aan en persoonlijke verhalen over de stad.Praktische informatie

Let op: max. 12 personen, reserveer daarom op tijd! Door de wisselende samenstelling van het team is het programma steeds verschillend van invulling. Het is dus mogelijk dat er op bepaalde zondagen geen muziek te luisteren is of gedichten voorgedragen worden.

Zondag 30 april 2017 tot Zondag 31 december 2017