Vier de meivakantie in het Tropenmuseum!

22 april t/m 7 mei 2017

Vier de meivakantie in het Tropenmuseum! Ga op reis en laat je verrassen in de doe-tentoonstelling ZieZo Marokko, maak je eigen Lotusbloem of luister naar persoonlijke verhalen over vluchtelingen en migratie aan boord van de Lampedusa. Ben je nieuwsgierig naar meer Marokko? Laat je naam schrijven in het Arabisch schrift of ga voor een mooie hennatatoeage. Ook komt actrice Kyra Bououargane voorlezen uit een prentenboek Mootje.

Open maandagen: 24 april & 1 mei
Gesloten op: 27 april (Koningsdag)

ZieZo Marokko
Elke dag tijdens de meivakantie

In Tropenmuseum Junior staat een vliegtuig voor je klaar. Stap in, riemen vast, op naar… Marokko! Onderweg ontmoet je Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef. Zij laten je meemaken wat ze zelf ontdekt hebben in Marokko, het land van hun ouders. Ze geven tips bij wie je langs moet gaan, wat je kan zien, proeven en doen. Volg hun spoor door de medina - een doolhof van straatjes - en maak een busreis dwars door Marokko. Ga aan de slag met mozaïek, kalligrafie, mode of keukengeheimen. Overal is wat te doen. Reis mee en laat je verrassen!

• Familiereis: 11.00, 11.30, 12.00 en 13.00 uur (alle leeftijden)
  • Juniorreis: 14.30 uur (6-13 jaar)

ZieZo Marokko is gratis | Reserveer hier jouw ticket! | Entree Tropenmuseum: € 8 (4 t/m 18 jaar) € 15 (volwassenen) | 6+ | Meer info op www.tropenmuseumjunior.nl

Maak je eigen Lotusbloem
Elke dag tijdens de meivakantie

Het is weer voorjaar en alle bloemen gaan weer bloeien. Ken jij de lotusbloem? Dit is een bijzondere bloem die in Azië uit de modder groeit. Deze bloem is kenmerkend voor groei en zuiverheid. Je komt de lotusbloem vaak tegen bij beelden en voorwerpen uit Azië.

In het Tropenmuseum vouw je zelf een lotusbloem van papier. Hiermee kun je iemand verrassen die je lief vindt! Speur samen in de tentoonstelling in het Tropenmuseum naar nog meer lotusbloemen.

12.00 – 16.00 uur | aanschuiven mits er plaats is | reserveren is niet mogelijk | Gratis activiteit | Entree Tropenmuseum: €8 (4 t/m 18 jaar) €15 (volwassenen) | Vanaf 6 jaar | Elke zaterdag en zondag in april en mei. Elke dag tijdens de meivakantie.

Meivakantie Tropenmuseum - Arabische kalligrafieArabische kalligrafie
22 & 29 april, 6 mei

Kalligrafie is een woord dat aan het Grieks is ontleend. Het betekent letterlijk ‘mooi schrijven’. Het Arabisch schrift leent zich uitstekend voor kalligrafie. Dit komt omdat het in feite een handschrift is. Speciaal in deze schoolvakantie kun je je naam laten schrijven in deze sierlijke schriftvorm.
Meer info: leren.arabisch.nu.

13.00-16.00 uur | aanschuiven mits er plaats is | reserveren is niet mogelijk | Gratis activiteit | Entree Tropenmuseum: €8 (4 t/m 18 jaar) €15 (volwassenen) | Vanaf 4 jaar.

Meivakantie Tropenmuseum - Rondleiding tentoonstelling Body ArtRondleiding door Body Art
23 & 30 april, 7 mei

De tentoonstelling Body Art gaat over lichaamsversieringen in de breedste zin van het woord: van make-up en tatoeages tot onderhuidse implantaten en chirurgische veranderingen. Dwars door de tijd en culturen heen. De vraag die in de rondleiding centraal staat: waarom passen mensen hun lichaam aan?

14.00-15.00 uur | Gratis rondleiding | Entree Tropenmuseum: € 8 (4 t/m 18 jr) € 15 (volwassenen) | Gratis entree met Museumkaart | Reserveren is raadzaam: beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveer nu jouw ticket online. | Vanaf 12 jaar

Meivakantie Tropenmuseum - Henna tattooHenna tattoo
26 april en 3 mei

Een henna tattoo brengt geluk en is fascinerend om te zien. Henna versieringen op handen en voeten zijn in veel culturen onderdeel van feestelijke gelegenheden, bijvoorbeeld op het hennafeest dat vooraf gaat aan een Marokkaanse bruiloft. Maak nu kennis met een betekenisvol ritueel.
Meer info: www.nayali.nl.

Meivakantie Tropenmuseum - Voorlezen: MootjeVoorleeskwartier 'Mootje'
25 april

De Nederlands-Marokkaanse Mootje is stoer, grappig en heeft wel 12 zussen. Probeer in zo’n druk gezin maar eens een plekje voor jezelf te vinden! Actrice Kyra Bououargane leest voor uit het voorleesboek Mootje (leeftijd 4-8 jaar) met prachtige prenten. Het boek is geschreven door Hakima Elouarti en is een uitgave van ROSE stories. Meer info: www.rosestories.nl.

13.30-13.50 uur en 15.00-15.20 uur | aanschuiven mits er plaats is | reserveren is niet mogelijk | Gratis activiteit | Entree Tropenmuseum: €8 (4 t/m 18 jaar) €15 (volwassenen) | Vanaf 4 jaar

Vluchtelingenboot Lampedusa

In samenwerking met Zep Theaterproducties schenkt het Tropenmuseum aandacht aan de persoonlijke verhalen over vluchtelingen en migratie. Het programma is er op gericht om met elkaar in gesprek te gaan over migratie en vluchtelingen.

13.30 - 15.00 uur | 22, 23, 29 & 30 april | Beperkt aantal plaatsen, reserveer online

*Programma en data onder voorbehoud

Zaterdag 22 april 2017 tot Zondag 7 Mei 2017