Familie

Het Tropenmuseum is leuk en leerzaam voor jong en oud. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten.


ZieZo Marokko

In Tropenmuseum Junior staat een vliegtuig voor je klaar. Stap in, riemen vast, op naar Marokko! Onderweg ontmoet je Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef. Zij laten je meemaken wat ze zelf ontdekt hebben in Marokko, het land van hun ouders. Ze geven tips bij wie je langs moet gaan, wat je kan zien, proeven en doen. Volg hun spoor door de medina - een doolhof van straatjes - en maak een busreis dwars door Marokko. Ga aan de slag met mozaïek, kalligrafie, mode of keukengeheimen. Overal is wat te doen in de doe-tentoonstelling ZieZo Marokko.

Lees meer over Tropenmuseum Junior


Maak een Lotusbloem van papier in het Tropenmuseum

Maak je eigen Lotusbloem

Het is weer voorjaar en alle bloemen gaan weer bloeien. Ken jij de lotusbloem? Dit is een bijzondere bloem die in Azië uit de modder groeit. Deze bloem is kenmerkend voor groei en zuiverheid. Je komt de lotusbloem vaak tegen bij beelden en voorwerpen uit Azië.

In het Tropenmuseum vouw je zelf een lotusbloem van papier. Hiermee kun je iemand verrassen die je lief vindt! Speur samen in de tentoonstelling in het Tropenmuseum naar nog meer lotusbloemen. 

12.00 – 16.00 uur | aanschuiven mits er plaats is | reserveren is niet mogelijk | Gratis activiteit | Entree Tropenmuseum: €8 (4 t/m 18 jaar) €15 (volwassenen) | Vanaf 4 jaar | Elke zaterdag en zondag in april en mei. Elke dag tijdens de meivakantie.


Museum voor kids - Dobbelspel TropenmuseumMuseum Dobbelspel

Werp jezelf door het museum heen met het spiksplinternieuwe MuseumDobbelspel, editie Wereldculturen. Fantaseer met elkaar over de voorwerpen die je tegenkomt. Je speurt, vertelt verhalen, geeft je mening en wijst elkaar op de mooiste voorwerpen. Zo leer jezelf en je familie nóg beter kennen. In het spellendoosje zit een speciale dobbelsteen en een boekje met verrassende vragen uit allerlei categorieën. Door de verschillende vragen ontdek je samen de voorwerpen in het Tropenmuseum.
Leeftijd: 4+
Prijs: €3,- | verkrijgbaar in de museumwinkel.

Uitgedobbeld in het Tropenmuseum? Je kunt dit MuseumDobbelspel ook spelen in het Afrika Museum en Museum Volkenkunde.
In het Kröller-Müller Museum kun je de editie Schilderijen & Beelden spelen.
Fotocredit: © Wieneke Hofland


Speurtocht: Machtige dieren in de Tropen

Dieren zijn over heel de wereld belangrijk. Ze komen voor in verhalen over het ontstaan van de wereld, hebben superkrachten en kunnen met Goden praten. Met deze speurtocht gaan kinderen met een verrekijker het hele museum door. Ze ontmoeten Kantjil het hertje en Sigi de wilde buffel die hun machtige krachten in hun oor fluisteren. Als alle dieren gevonden zijn is er na afloop een beloning. Wij adviseren om de speurtocht met maximaal 5 kinderen te doen.

  • Leeftijd: vanaf 6 jaar
  • Prijs: het speurtochtboekje kost €2,50 en is verkrijgbaar in de museumwinkel

DoeBoek Buiten Westen

Zoek uit waar autobanden groeien, ruik eens aan Indië en imiteer een beeld uit Azië. Buiten westen is een leerzaam en leuk DoeBoek met opdrachten voor in het museum, maar ook thuis!
DoeBoek Buiten westen (8 - 12 jaar)


Verhalenreis

De thema’s liefde, list en moed staan centraal in deze interactieve tentoonstelling. Ga o.a. liggen op het hemelbed en luister ontspannen naar het Arabische liefdesverhaal over Laila en Madjnoen. 


Kleurplaten

Kies een kleurplaat, print hem uit en kleur hem in. 

Download de kleurplaten