Familie

Het Tropenmuseum is leuk en leerzaam voor jong en oud. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten.


ZieZo Marokko

In Tropenmuseum Junior staat een vliegtuig voor je klaar. Stap in, riemen vast, op naar Marokko! Onderweg ontmoet je Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef. Zij laten je meemaken wat ze zelf ontdekt hebben in Marokko, het land van hun ouders. Ze geven tips bij wie je langs moet gaan, wat je kan zien, proeven en doen. Volg hun spoor door de medina - een doolhof van straatjes - en maak een busreis dwars door Marokko. Ga aan de slag met mozaïek, kalligrafie, mode of keukengeheimen. Overal is wat te doen in de doe-tentoonstelling ZieZo Marokko.

Lees meer over Tropenmuseum Junior


Maak een Lotusbloem van papier in het Tropenmuseum

Maak je eigen Lotusbloem

Het is weer voorjaar en alle bloemen gaan weer bloeien. Ken jij de lotusbloem? Dit is een bijzondere bloem die in Azië uit de modder groeit. Deze bloem is kenmerkend voor groei en zuiverheid. Je komt de lotusbloem vaak tegen bij beelden en voorwerpen uit Azië.

In het Tropenmuseum vouw je zelf een lotusbloem van papier. Hiermee kun je iemand verrassen die je lief vindt! Speur samen in de tentoonstelling in het Tropenmuseum naar nog meer lotusbloemen. 

12.00 – 16.00 uur | aanschuiven mits er plaats is | reserveren is niet mogelijk | Gratis activiteit | Entree Tropenmuseum: €8 (4 t/m 18 jaar) €15 (volwassenen) | Vanaf 6 jaar | Elke zaterdag en zondag in juni. 


Museum voor kids - Dobbelspel TropenmuseumMuseum Dobbelspel

Werp jezelf door het museum heen met het spiksplinternieuwe MuseumDobbelspel, editie Wereldculturen. Fantaseer met elkaar over de voorwerpen die je tegenkomt. Je speurt, vertelt verhalen, geeft je mening en wijst elkaar op de mooiste voorwerpen. Zo leer jezelf en je familie nóg beter kennen. In het spellendoosje zit een speciale dobbelsteen en een boekje met verrassende vragen uit allerlei categorieën. Door de verschillende vragen ontdek je samen de voorwerpen in het Tropenmuseum.
Leeftijd: 4+
Prijs: Gratis voor gezinnen met kinderen in de maanden juli en augustus | verkrijgbaar in de museumwinkel.

Uitgedobbeld in het Tropenmuseum? Je kunt dit MuseumDobbelspel ook spelen in het Afrika Museum en Museum Volkenkunde.

In het Kröller-Müller Museum kun je de editie Schilderijen & Beelden spelen.
Fotocredit: © Wieneke Hofland


Verhalenreis

De thema’s liefde, list en moed staan centraal in deze interactieve tentoonstelling. Ga o.a. liggen op het hemelbed en luister ontspannen naar het Arabische liefdesverhaal over Laila en Madjnoen. 


Kleurplaten

Kies een kleurplaat, print hem uit en kleur hem in. 

Download de kleurplaten