Familie

Kom met de familie naar het museum en ontdek meer van de wereld! Tropenmuseum biedt diverse activiteiten aan.


ZieZo Marokko

Tentoonstelling

In Tropenmuseum Junior staat een vliegtuig voor je klaar. Stap in, riemen vast, op naar Marokko! Onderweg ontmoet je Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef. Zij laten je meemaken wat ze zelf ontdekt hebben in Marokko, het land van hun ouders. Ze geven tips bij wie je langs moet gaan, wat je kan zien, proeven en doen. Volg hun spoor door de medina - een doolhof van straatjes - en maak een busreis dwars door Marokko. Ga aan de slag met mozaïek, kalligrafie, mode of keukengeheimen. Overal is wat te doen in de doe-tentoonstelling ZieZo Marokko. Wil je mee met de Familiereis of Junioreis kijk hier voor meer informatie.  

ZieZo Marokko is alleen geopend in het weekend en op alle dagen van de schoolvakanties. Deelnemerskaarten voor een reis in ZieZo Marokko kunt u per mailtelefonisch of online reserveren. Zonder reservering kun je niet mee op reis naar ZieZo Marokko. Er zijn geen extra kosten verbonden aan de activiteit. U betaalt alleen entree van het Tropenmuseum.

Lees meer over Tropenmuseum Junior


Strik Erom: maak een strikje zonder naald en draad 

Creatieve activiteit (elk weekend)

Mode is een hottopic in het Tropenmuseum en ook jij kan een modeontwerper worden! Accesoires maken van jouw outfit een te gekke outfit. Accesoires zijn er in alle vormen en maten en op tal van manieren te dragen, dit maakt ze zo persoonlijk.

Word zelf een modeontwerper  en ervaar hoe het is iets unieks te creëren. Tijdens de creatieve workshop ontdek je wat een modeontwerper allemaal doet en is het ook de beurt aan jou om je eigen feestelijke strikje te ontwerpen. Dit strikje kun je dragen op allerlei feestjes. Draag jij de strik om je nek, leuk in je haar of weet jij nog iets beters? Natuurlijk mag jouw creatie mee naar huis. 

 • Wanneer: elke zaterdag en zondag (en in de kerstvakantie dagelijks)
 • Tijd: tussen 12:00 en 16:00
 • Voor wie: kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud
 • Prijs: gratis activiteit | Entree Tropenmuseum: € 8 (4 t/m 18 jaar) €15,00 (volwassenen)
 • Let op: Reserveren is niet mogelijk, aanschuiven mits er plaats is
 • Meer informatie: 088 00 42 840

Museum voor kids - Dobbelspel TropenmuseumMuseum Dobbelspel

Zelfstandig bezoek

Werp jezelf door het museum heen met het spiksplinternieuwe MuseumDobbelspel, editie Wereldculturen. Fantaseer met elkaar over de voorwerpen die je tegenkomt. Je speurt, vertelt verhalen, geeft je mening en wijst elkaar op de mooiste voorwerpen. Zo leer jezelf en je familie nóg beter kennen. In het spellendoosje zit een speciale dobbelsteen en een boekje met verrassende vragen uit allerlei categorieën. Door de verschillende vragen ontdek je samen de voorwerpen in het Tropenmuseum.

 • Voor wie: 4+
 • Prijs: Uitleenexemplaren verkrijgbaar in de museumwinkel.

Uitgedobbeld in het Tropenmuseum? Je kunt dit MuseumDobbelspel ook spelen in het Afrika Museum en Museum Volkenkunde.

In het Kröller-Müller Museum kun je de editie Schilderijen & Beelden spelen.
Fotocredit: © Wieneke Hofland


Verhalenreis

Tentoonstelling

De thema’s liefde, list en moed staan centraal in deze interactieve tentoonstelling. Ga o.a. liggen op het hemelbed en luister ontspannen naar het Arabische liefdesverhaal over Laila en Madjnoen, de listige dieren kantjil en Anansi en de moedige Hanuman met de beeldschone Sita. Reserveren is niet mogelijk.

 • Wanneer: Tijdens de openingstijden van het Tropenmuseum.
 • Voor wie: iedereen vanaf 4 jaar.
 • Let op: Reserveren is niet mogelijk.

Kleurplaten

Voor thuis

Heb je zin om een leuke kleurplaat van het Tropenmuseum te maken? Print onze kleurplaten uit en ga aan de slag!

Download de kleurplaten