fashion fest Tropenmuseum edition


fashion fest 2016

De mode-wedstrijd fashion fest 2016 is een co-creatie tussen MAFB en het Tropenmuseum in Amsterdam. Binnen fashion fest krijgt een nieuwe generatie modevormgevers de kans om hun visie te uiten op mode toen en nu.

Een programma van een half jaar waarin 70 ambitieuze mbo-studenten, hbo-studenten en autodidacten de kans krijgen om met behulp van gevestigde namen in de kunst en mode hun eigen stem te ontwikkelen op het gebied van ontwerp, haarstyling, make-up en modellenwerk.


In aanloop naar de grande finale bloggen MAFB en het Tropenmuseum over fashion fest, culturele inspiraties van verschillende mensen en de dingen die hen inspireren.


Diversiteit, talentontwikkeling en inspiratie


Het Tropenmuseum wil haar prachtige collecties relevanter maken voor de dag van vandaag. Fashion fest staat voor diversiteit, talentontwikkeling en inspiratie door cultureel erfgoed. Fashion fest Tropenmuseum edition brengt jonge veelbelovende ontwerpers, visagisten, haarstylisten en modellen van diverse achtergrond naar het Tropenmuseum waar ze zich verder ontwikkelen en laten inspireren tot vernieuwende creaties op hun vakgebied.