Fashion fest: Tropenmuseum editie

Op zaterdag 10 december vond de grande finale van de modewedstrijd ‘fashion fest Tropenmuseum edition’ plaats. Deze modewedstrijd is een co-creatie tussen MAFB en het Tropenmuseum. Samen presenteerden wij de mode-talenten van de toekomst waarbij de focus ligt op mode van toen en nu.


Winnaars

Winnaars fashion fest x Tropenmuseum

De winnaars: Elia van den Bergh - best Designer, Kyra Vister - Styling, Lisa van Steenhoven - Make-up en Saana Mirzaie was het winnend model.
Gefeliciteerd allemaal!!


Met behulp van de diverse collectie van het Tropenmuseum lieten 62 ambitieuze talenten zich inspireren tot vernieuwende creaties op het gebied van ontwerp, haarstyling, make-up en modellenwerk. Middenin de Lichthal van het museum lieten de deelnemers met een modeshow zien wat ze de afgelopen tijd hebben geleerd en gemaakt. 

Fashion Fest is geen reguliere mode-wedstrijd. In de wedstrijd staat diversiteit centraal, zowel in de samenstelling van teams, als in de aanwezige disciplines, van visagie, tot mode-ontwerpers, tot aan hairstyling. Niet alleen zijn de deelnemers afkomstig uit verschillende disciplines, ook diversiteit op het gebied van etniciteit en lichaamsvormen wordt gestimuleerd. Fashionweek.nl was aanwezig bij een van de masterclasses en sprak onder andere met Fashion Fest oprichtster Marian Duff, die met het intitiatief pleit voor ' talentontwikkeling en meer verscheidenheid in de mode”. Lees hier het volledige interview.


 


Blogs

In aanloop naar de grande finale blogden MAFB en het Tropenmuseum over fashion fest, culturele inspiraties van verschillende mensen en de dingen die hen inspireren.
Lees de blogs van fasion fest x Tropenmuseum


Deze wedstrijd is een co-creatie tussen MAFB en het Research Center for Material Culture – het onderzoekscentrum van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde.


Zaterdag 10 december 2016