Vluchtelingenboot Lampedusa - theaterprogramma - 29 en 30 april

Speciaal geopend voor publiek: het educatieprogramma Lampedusa! Bijna een half miljoen mensen komen elk jaar na een levensgevaarlijke tocht met gammele bootjes via de Middellandse Zee naar Europa. Wat zijn hun beweegredenen en wat maken zij onderweg mee?


Persoonlijke verhalen
over vluchtelingen en migratie


In samenwerking met Zep Theaterproducties schenkt het Tropenmuseum aandacht aan de persoonlijke verhalen over vluchtelingen en migratie. Het programma is er op gericht om met elkaar in gesprek te gaan over migratie en vluchtelingen.

Met elkaar in gesprek

Het interactieve programma start in het museum. Als bezoeker word je meegenomen in een waargebeurd verhaal over de onwaarschijnlijke vlucht van de Zuid-Soedanese Valentino Achack Deng. Dit verhaal is geïnspireerd op de bestseller What is the What van Dave Eggers. Tijdens het verhaal ga je naar buiten en stap je aan boord van Lampedusa. Deze boot vervoerde in 2013 nog 282 vluchtelingen van Egypte naar Italië.

Deze ervaring geeft een uniek perspectief op de reis die veel vluchtelingen maken. De persoonlijke en waargebeurde verhalen laten je nadenken over de redenen waarom mensen vluchten en wat het betekent om te moeten vluchten. De laagdrempelige opzet van het programma zorgt ervoor dat zij hun vragen of ideeën direct kunnen delen met de acteur. 


Koop hier je online ticket


Praktische informatie

Let op: Lampedusa biedt ruimte voor max. 35 personen, reserveer daarom op tijd!

 

Zaterdag 22 oktober 2016 tot Zondag 23 oktober 2016