MuseumJeugdUniversiteit

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar en supernieuwsgierig? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit (MJU) écht iets voor jou! Meld je dan nu aan via de website van MuseumJeugdUniversiteit.

Bekijk hieronder de MJU-reeks van het Tropenmuseum voor het najaar 2017. 


MJU Programma


Wat is thuis?

Zondag 29 oktober 2017

Jihad Alariachi voelt zich thuis in twee landen. Zij vertelt hoe dat komt en hoe dat voor haar is. Daarna speel je samen met Jihad het spel: ‘Wat is thuis?’. Bij wat voel jij je thuis? Op een rustige kamer of juist een hele drukke? Hou je van het strand of meer van de bergen? Kun je je thuis voelen in een land waar je zelf niet vandaan komt of bij iets wat je nog niet kent? Ontdek samen met Jihad bij wat jij je allemaal thuis voelt.


Hoe versier je jezelf?

Zondag 26 november 2017

Een stoer kapsel, piercings in je oren of een coole tattoo! In de hele wereld versieren mensen zichzelf op verschillende manieren. Ze doen dit om verschillende redenen: omdat het mooi is of omdat ze erbij willen horen of juist omdat ze er niet bij willen horen.
In de tentoonstelling Body Art, ‘lichaamskunst’, zie je hoe mensen uit verschillende landen, vroeger en nu, hun lichaam versieren. Tentoonstellingsmaker Titia Zoeter vertelt tijdens dit college over het hoe en waarom van versieren.


Ga je mee op reis met Vaiana?

Zondag 28 januari 2018

Ken je de Disneyfilm Vaiana? Tijdens dit college vertelt de conservator Oceanië, dr. Wonu Veys, het bijzondere avontuur van Vaiana en de halfgod Maui en laat zij zien hoe het echte Oceanië er uit ziet. Ontdek deze ochtend een wereld van stoere meisjes, slimme zeevaarders en inspirerende voorouders