MUSEUM VAN Yvette van Boven

te zien tot en met 4 maart 2018
Na Floortje in Leiden, Kenny B in Arnhem, Soufiane in Utrecht en Filemon Wesselink in Zwolle is het tijd om deze rondreis van minimusea door het land af te sluiten. Dat doen we met het MUSEUM VAN Yvette van Boven in eigen huis, in het Tropenmuseum. Yvette is als gastcurator in ons depot gedoken en heeft daar haar favoriete objecten geselecteerd die vanaf nu te zien zijn. 
 
Yvette van Boven (geboren in Ierland van Nederlandse ouders) spreidt haar tijd tussen Amsterdam en Parijs. Ze is schrijver, chef, columnist en tv presentator. Als culinair schrijfster verzorgt Yvette stukken voor weekbladen Libelle en als culinair columnist en illustrator voor Volkskrant Magazine en Delicious. Daarnaast presenteert ze het tv programma Koken met van Boven voor de VPRO vanuit haar eigen keuken.
 
Yvette werkt daarnaast als freelance illustrator, food stylist en schrijver. Haar werk verschijnt in magazines en kranten als Bon Appetit, delicious, Elle Food, Elle, Red, Food & Wine, Volkskrant, Flow, Libelle, Margriet en verschillende boeken uit eigen naam of andere auteurs.
 
Samen met haar man, fotograaf Oof Verschuren, maakte zij diverse kookboeken. Haar eerste boek Home Made werd Kookboek van het jaar 2010 en sindsdien is haar werk wereldwijd gepubliceerd en vertaald naar Engels, Duits, Spaans en Frans.
 
Lees meer over dit mooie project op de speciale MUSEUM VAN website. 
 
Het MUSEUM VAN Yvette is nog t/m 4 maart 2018 te zien.