Familie

Kom met de familie naar het museum en ontdek meer van de wereld! Tropenmuseum biedt diverse activiteiten aan.

ZieZo Marokko

Tentoonstelling

In Tropenmuseum Junior staat een vliegtuig voor je klaar. Stap in, riemen vast, op naar Marokko! Onderweg ontmoet je Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef. Zij laten je meemaken wat ze zelf ontdekt hebben in Marokko, het land van hun ouders. Ze geven tips bij wie je langs moet gaan, wat je kan zien, proeven en doen. Volg hun spoor door de medina - een doolhof van straatjes - en maak een busreis dwars door Marokko. Ga aan de slag met mozaïek, kalligrafie, mode of keukengeheimen. Overal is wat te doen in de doe-tentoonstelling ZieZo Marokko. Wil je mee met de Familiereis of Junioreis kijk hier voor meer informatie.

ZieZo Marokko is alleen geopend in het weekend en op alle dagen van de schoolvakanties. Deelnemerskaarten voor een reis in ZieZo Marokko kunt u per mailtelefonisch of online reserveren. Zonder reservering kun je niet mee op reis naar ZieZo Marokko. Er zijn geen extra kosten verbonden aan de activiteit. U betaalt alleen entree van het Tropenmuseum.

Lees meer over Tropenmuseum Junior

Rama & Sita

Creatieve activiteit voor januari en februari

In Indonesië vertellen mensen elkaar verhalen met wajangpoppen.

Tijdens deze creatieve activiteit maak je een eigen wajang schaduwpop uit het verhaal Ramayana. In dit verhaal spelen prins Rama en prinses Sita de hoofdrol. Wanneer de prinses wordt ontvoerd door de demonenkoning, Ravana, stort Rama zich samen met aap Hanuman in een wild avontuur om Sita te bevrijden. Benieuwd of het ze lukt? Bezoek het Tropenmuseum en doe mee aan de creatieve activiteit Rama & Sita.

Wanneer: (vanaf 13 januari) elk weekend en in de voorjaarsvakantie dagelijks
Tijd: van 12:00-16:00 uur
Voor wie: kinderen van 4-12 jaar
Prijs: gratis | Entree Tropenmuseum: € 8 (4 t/m 18 jaar) € 15 (volwassenen)
Let op! Reserveren is niet mogelijk, aanschuiven mits er plaats is

Museum voor kids - Dobbelspel TropenmuseumMuseum Dobbelspel

Zelfstandig bezoek

Werp jezelf door het museum heen met het spiksplinternieuwe MuseumDobbelspel, editie Wereldculturen. Fantaseer met elkaar over de voorwerpen die je tegenkomt. Je speurt, vertelt verhalen, geeft je mening en wijst elkaar op de mooiste voorwerpen. Zo leer jezelf en je familie nóg beter kennen. In het spellendoosje zit een speciale dobbelsteen en een boekje met verrassende vragen uit allerlei categorieën. Door de verschillende vragen ontdek je samen de voorwerpen in het Tropenmuseum.

• Voor wie: 4+
  • Prijs: Uitleenexemplaren verkrijgbaar in de museumwinkel.

Uitgedobbeld in het Tropenmuseum? Je kunt dit MuseumDobbelspel ook spelen in het Afrika Museum en Museum Volkenkunde.

In het Kröller-Müller Museum kun je de editie Schilderijen & Beelden spelen.
Fotocredit: © Wieneke Hofland

Verhalenreis

Tentoonstelling

De thema’s liefde, list en moed staan centraal in deze interactieve tentoonstelling. Ga o.a. liggen op het hemelbed en luister ontspannen naar het Arabische liefdesverhaal over Laila en Madjnoen, de listige dieren kantjil en Anansi en de moedige Hanuman met de beeldschone Sita. Reserveren is niet mogelijk.

• Wanneer: Tijdens de openingstijden van het Tropenmuseum.
  • Voor wie: iedereen vanaf 4 jaar.
  • Let op: Reserveren is niet mogelijk.

Kleurplaten

Voor thuis

Heb je zin om een leuke kleurplaat van het Tropenmuseum te maken? Print onze kleurplaten uit en ga aan de slag!

Download de kleurplaten