Over het Tropenmuseum

Het Tropenmuseum is een museum over mensen, gevestigd in een van de mooiste originele museumgebouwen van Nederland. Vanuit de monumentale Lichthal is er een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft. De objecten vertellen stuk voor stuk een menselijk verhaal en maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is.

Ze vertellen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Van Afrika tot West- en Zuidoost-Azië, van Nieuw-Guinea tot Latijns-Amerika en van een verhalenreis tot een muziekreis – In het Tropenmuseum ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens.

Naast de vaste tentoonstellingen zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen te zien.

Lees meer over de fusie van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde.

Missie Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen

Wereldwijd staan mensen voor dezelfde levensvragen. De antwoorden die zij daarop geven, verschillen en zijn veelal cultureel bepaald. Wat ons verbindt zijn universele menselijke emoties. De objecten uit onze collectie zijn hier bij uitstek een getuigenis van. Zij vertellen stuk voor stuk een menselijk verhaal.

Met alles overstijgende thema's als liefhebben, rouwen, vieren en vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. Deze authentieke verhalen ontsluiten een wereld waarin iedereen met elkaar verbonden is. Door ons publiek en stakeholders actief te betrekken bij het verzamelen, duiden en delen van deze getuigenissen, vergroten we het besef van deze onderlinge verbondenheid. Zo inspireren we tot een open blik op de wereld. En dragen we bij aan wereldburgerschap. Dat is onze missie.

Lees hier meer over de missie van de Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen.


Tropenmuseum Junior

Tropenmuseum Junior is het kindermuseum van het Tropenmuseum en maakt interactieve tentoonstellingen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar en hun families. Onder begeleiding van medewerkers uit de cultuur, brengen kinderen de tentoonstelling tot leven. In een betoverende vormgeving gaan zij zelf aan de slag met de collectie uit hedendaagse culturen, bijvoorbeeld Marokko, Brazilie, China, India en Iran.

Lees meer over Tropenmuseum Junior.


Lees alles over de verschillende musea in de En Nu.

     

Download En Nu 1 (PDF)

 

Download En Nu 2 (PDF)

 

Download En Nu 3 (PDF)

 

     

Download En Nu 5 (PDF)

 

Download En Nu 6 (PDF)

 

Download En Nu 7 (PDF)

 

 

     

Download En Nu 8 (PDF)         

 

Download En Nu 9 (PDF)          

 

Download En Nu 10 (PDF)       

 


Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen 

Statuten Stichting NMVW (PDF)

Geschiedenis van de drie musea (PDF)

Raad van Toezicht (PDF)

Code of Cultural Governance (PDF)

Jaarverantwoording

Jaarrekening 2016 (PDF)

Jaarverantwoording 2015 (PDF)

Jaarrekening 2014 (PDF)

Jaarrekening 2013 (PDF)