Voltooid origami kunstwerk tot 9 september te zien in het Tropenmuseum

Gezamenlijk origami kunstwerk is voltooid met dank aan bezoekers | Het voltooide kunstwerk is te zien van 1 t/m 9 september 2014

Het gezamenlijke origamikunstwerk in het Tropenmuseum is af! Heel juli en augustus konden bezoekers meevouwen en bouwen aan dit unieke kunstwerk van origami vogels. Het voltooide kunstwerk is nog tot en met zondag 14 september te zien in de Lichthal van het museum. De afgelopen maanden is het kunstwerk uitgegroeid tot een zwerm van duizenden vogels. Vooraan de vogelvlucht vliegen grote gevouwen vogels van de Zwitserse origamimaster Sipho Mabona. Daarachter vliegen kleinere vogels die gevouwen zijn door bezoekers. Het Tropenmuseum bedankt alle bezoekers die hebben meegevouwen. Zonder hen was het uiteindelijke resultaat van deze coproductie niet mogelijk geweest. 

 
Kunstenaar Sipho Mabona heeft speciaal voor het Tropenmuseum een origamivogel ontworpen die door de bezoekers gevouwen kon worden. Elke dag in juli en augustus hebben bezoekers meegevouwen en wekelijks werd het kunstwerk aangevuld. Vouwen kan nog tot en met 31 augustus. Het voltooide kunstwerk is daarna nog twee weken te zien.

Origamimaster Sipho Mabona

Sipho Mabona (1980, Luzern) is een professionele origami-artiest. Onlangs creëerde hij nog een levensgrote olifant van één vel papier, welke nu te zien is in museum KKLB in Zwitserland. Zijn werken laten over het algemeen een groot scala aan verschillende origamistijlen zien. Van zeer ingewikkelde figuratieve ontwerpen tot abstracte geometrische vormen.

Nationaal Museum van Wereldculturen
1 april 2014 is de stichtingsdatum van het Nationaal Museum van Wereldculturen. Een fusie van Rijksmuseum Volkenkunde (1837, Leiden), Tropenmuseum (1864, Amsterdam) en Afrika Museum (1954, Berg en Dal). Eén museum op drie locaties. Voor het publiek blijven de namen Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde bestaan. Wat publieksbereik betreft behoort het museum tot de top 10 van Nederlandse musea. Het nieuwe museum beheert een collectie van meer dan 400.000 voorwerpen. Wetenschappelijke activiteiten zijn gebundeld in het Research Centre for Material Culture. De missie van het museum is onverminderd actueel: bijdragen tot een open blik op de wereld.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kun u contact opnemen met de PR afdeling: T. 088-0042 800 E. pers@tropenmuseum.nl. Beeldmateriaal kunt u onderaan dit persbericht downloaden.
Persfoto's: 

Giga Origami in het Tropenmuseum

foto: Peter Hilz

Downloaden JPEG (2.91 MB)

Giga Origami in het Tropenmuseum

foto: Peter Hilz

Downloaden JPEG (3.13 MB)

Giga Origami in het Tropenmuseum

foto: Peter Hilz

Downloaden JPEG (2.67 MB)

Poster Giga Origami

Downloaden JPEG (2.38 MB)