Lang zal je lezen in Tropenmuseum Junior

De doe-tentoonstelling MixMax Brasil staat op 4, 5, 11 en 12 oktober in het teken van de Kinderboekenweek

Lang zal je lezen! In het kader van de Kinderboekenweek staat de doe-tentoonstelling MixMax Brasil van Tropenmuseum Junior in het teken van dit thema. Braziliaanse museummedewerkers nemen jong en oud de eerste twee weekenden van oktober mee op een feestelijke ontdekkingstocht door een Braziliaanse kunstenaarswijk. Kinderen gaan de wijk versieren met gedichtenslingers, creatief schrijven en fruitcocktails maken. Elke 15e bezoeker krijgt een gratis exemplaar van het MixMax Brasil-boek De Slipper van Maria Bonita.

Programma Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek is er een speciaal programma in MixMax Brasil. Zo kunnen  kinderen samen met Braziliaanse museummedewerkers feestelijke en verse Braziliaanse fruitcocktails maken of de wijk versieren met een slinger van gedichten. Deze slingers worden gemaakt van cordelboekjes. Dit zijn Braziliaanse, kleine boekjes met een rijmend verhaal erin. In Pernambuco worden deze boekjes gebruikt om populaire verhalen en nieuws op een aantrekkelijke manier te verspreiden. De boekjes heten cordel omdat ze voor de verkoop aan een ‘corda’ (koord) hangen.

Zilveren Griffel boek voor elke 15e bezoeker

Bij de tentoonstelling MixMax Brasil hoort ook het boek De Slipper van Maria Bonita. Dit boek werd in 2013 bekroond met een Zilveren Griffel. Gedurende het Kinderboekenweekprogramma krijgt elke 15e MixMax Brasil-bezoeker een gratis boek (zolang de voorraad strekt).

Data en tijden

Het Kinderboekenweekprogramma wordt aangeboden in de eerste twee weekenden van oktober: 4, 5, 11 en 12 oktober. Van 11:00 tot 14:00 uur en van 16:00 tot 16:45 uur is er een open huis voor alle leeftijden. Van 14:30 tot 16:00 uur is er een juniorprogramma voor 6 – 13 jaar. Reserveren gewenst via 020 568 8300 of reserveren@tropenmuseum.nl. Voor meer informatie kijk op www.tropenmuseumjunior.nl.

Nationaal Museum van Wereldculturen
1 april 2014 is de stichtingsdatum van het Nationaal Museum van Wereldculturen. Een fusie van Rijksmuseum Volkenkunde (1837, Leiden), Tropenmuseum (1859, Amsterdam) en het Afrika Museum (1954, Berg en Dal). Eén museum op drie locaties. Voor het publiek blijven de namen Tropenmuseum, Afrika Museum en Rijksmuseum Volkenkunde bestaan. Wat publieksbereik betreft behoort het museum tot de top 10 van Nederlandse musea. Het nieuwe museum beheert een collectie van meer dan 400.000 voorwerpen. Wetenschappelijke activiteiten zijn gebundeld in het Research Centre for Material Culture. De missie van het museum is onverminderd actueel: bijdragen tot een open blik op de wereld.   


Noot voor de redactie

Voor meer informatie kun u contact opnemen met Wilhelmien Hoekstra: T. (020) 568 8422  (071) 5168 800 E. pr@nmvw.nl. Beeldmateriaal kunt u onderaan dit persbericht downloaden.
 

Persfoto's: 

Poster MixMax Brasil

Downloaden JPEG (7.37 MB)

MixMax Brasil in Tropenmuseum Junior

Fotograaf: Ivar Pel

Downloaden JPEG (1.50 MB)

MixMax Brasil in Tropenmuseum Junior

Fotograaf: Ivar Pel

Downloaden JPEG (1.32 MB)

MixMax Brasil in Tropenmuseum Junior

Fotograaf: Ivar Pel

Downloaden JPEG (1.66 MB)

MixMax Brasil in Tropenmuseum Junior

Fotograaf: Ivar Pel

Downloaden JPEG (1.57 MB)