ZieZo Marokko

In Tropenmuseum Junior staat een vliegtuig voor je klaar. Stap in, riemen vast, op naar … Marokko!

ZieZo Marokko is alleen geopend in het weekend en op alle dagen van de schoolvakanties.

Reserveer vooraf aan je bezoek; zonder reservering kan je niet op reis naar ZieZo Marokko.


Reserveer jouw ticket nu online


Onderweg maak je kennis met Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef. Zij laten je meemaken wat ze zelf ontdekt hebben in Marokko, het land van hun ouders. Ze geven tips bij wie je langs moet gaan, wat je kan zien, proeven en doen. Volg hun spoor door de medina - een doolhof van straatjes - en maak een busreis dwars door Marokko. Ga aan de slag met mozaïek, kalligrafie, mode of keukengeheimen. Overal is wat te doen.


Speciale bezoekersgids voor kinderen met Autisme Spectrum Stoornis (ASS)

Voor kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) heeft Tropenmuseum Junior een speciale bezoekersgids ontwikkeld. De gids is gemaakt ter voorbereiding op een regulier bezoek aan ZieZo Marokko.

De bezoekersgids is speciaal ontwikkelt voor kinderen met ASS. Kinderen met ASS hebben behoefte aan voorspelbaarheid, structuur en voorbereiding. De nieuwe gids legt in woord en beeld uit wat de kinderen gaan doen tijdens hun bezoek aan een familieprogramma in ZieZo Marokko. Zo wordt de fysieke omgeving, verwachtte ontmoetingen en activiteiten beschreven en getoond. Na het lezen van de gids zijn de kinderen voorbereid op hun museumbezoek en krijgen ze zo min mogelijk onverwachtse verrassingen. Niets staat een leuk en leerzaam bezoek meer in de weg.
Bekijk de bezoekersgids (PDF)

Reis mee en laat je verrassen!