Op reis naar Marokko in Tropenmuseum Junior

De doe-tentoonstelling ZieZo Marokko is te bezoeken vanaf 17 oktober 2015 t/m 4 maart 2018

ZieZo MarokkoTropenmuseum Junior opent op 17 oktober de doe-tentoonstelling ZieZo Marokko. Jong en oud gaan samen op reis. Onderweg ontmoeten ze Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef. Zij laten bezoekers meemaken wat ze zelf ontdekt hebben in Marokko, het land van hun ouders.

Zij geven tips waar ze langs moeten gaan, wat ze kunnen zien, proeven en doen. ZieZo Marokko is een museale beleving waarin alle zintuigen worden geprikkeld.

Bezoekers nemen deel aan een Familiereis (onbegeleid activiteitenprogramma, alle leeftijden) of een Juniorreis (begeleid activiteitenprogramma, alleen toegankelijk voor kinderen van 6-13 jaar). Tijdens de reis volgen bezoekers een speciale route. Totaal zijn vier verschillende routes mogelijk – de route van Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef.

De reis begint in het vliegtuig. Geland in Marokko neemt een reisleider de groep mee door de medina, een doolhof van straatjes. Achter elke deur en om elke hoek wacht er een nieuwe verrassing. Er kunnen mozaïek-patronen in een Riad worden gemaakt, een muurgraffiti in kalligrafie, er is een geurenspel, er kan een Marokkaanse modewinkel worden ingericht en er kan zelfs een busreis door Marokko worden gemaakt.

Viering 40 jaar bestaan

Met ZieZo Marokko viert Tropenmuseum Junior haar veertigjarig bestaan. In 1975 opende dit kindermuseum (een van de eersten van Europa) de deuren. Tropenmuseum Junior wordt al jarenlang internationaal geroemd vanwege de unieke samenhang tussen collectie, persoonlijke verhalen en activiteiten in een theatrale omgeving. De verhalen en activiteiten moedigen de bezoekers aan na te denken over wie ze zelf zijn, over hun eigen identiteit en die van anderen.

Praktische informatie

Tropenmuseum Junior is in het weekend en tijdens schoolvakanties voor bezoekers toegankelijk.De Juniorreizen (6 t/m 13 jaar) en Familiereizen (voor alle leeftijden) starten op vaste tijden, zie hiervoor www.tropenmuseumjunior.nl. Reserveren is wenselijk via reserveren@tropenmuseum.nl of 088 0042 840. Van maandag t/m vrijdag is Tropenmuseum Junior open voor schoolgroepen.

ZieZo Marokko is ontworpen door Kossmann.dejong, www.kossmanndejong.nl.
ZieZo Marokko werd mede mogelijk gemaakt met steun van het VSBfonds, Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, Stichting Zabawas, AMVJ Fonds, WABA Fun en Quooker.

Over het Tropenmuseum
Het Tropenmuseum is een museum over mensen, gevestigd in een van de mooiste museumgebouwen van Nederland. Vanuit de monumentale Lichthal is er een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft: negen vaste tentoonstellingen waarbij de objecten stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen en nieuwsgierig maken naar de enorme culturele diversiteit die de aarde rijk is. Van Afrika tot West- en Zuidoost-Azië, van Nieuw-Guinea tot Latijns-Amerika en van een verhalenreis tot een muziekreis – in het Tropenmuseum ontdek je de verschillen, maar ook dat we feitelijk gewoon hetzelfde zijn.

Persopening | 15 oktober | 9.00 – 11.00 uur
U bent van harte uitgenodigd voor de persopening. Meld u voor 8 oktober aan via pers@tropenmuseum.nl.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de PR afdeling: T. 088 0042 800 / 891 E. pers@tropenmuseum.nl
Beeldmateriaal kunt u onderaan dit persbericht downloaden.

Persfoto's:

Reis mee met Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef

Downloaden JPEG (0.20 MB)

Reis mee met Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef

Downloaden JPEG (0.21 MB)

Foto: Ivar Pel

Downloaden JPEG (5.21 MB)

Foto: Ivar Pel

Downloaden JPEG (6.48 MB)

Foto: Ivar Pel

Downloaden JPEG (1.74 MB)

Foto: Ivar Pel