Tropenmuseum Junior presenteert boek: Mijn opa de trekvogel

Op vrijdag 16 oktober j.l. overhandigde Tropenmuseum Junior het nieuwe kinderboek Mijn opa de trekvogel aan de heer Abdelouahad Bellouki, ambassadeur van Marokko. Dit foto- en verhalenboek is uitgegeven naar aanleiding van de nieuwe doe-tentoonstelling ZieZo Marokko. Mijn opa de trekvogel is een ontroerend verhaal over een Marokkaanse opa en zijn Amsterdamse kleinzoon Adam. Geschreven door Liesbet Ruben en uitgegeven door Querido. Nu te koop in het Tropenmuseum, bij diverse boekhandels en bol.com.

Verhaal

In het boek Mijn opa de trekvogel reist de lezer met Adam en zijn opa mee naar Marokko. Op zoek naar plekken waar opa herinneringen aan heeft: de woestijn, de stad Fès en zijn bergdorp. Adam leert zo Marokko kennen en de reisgeschiedenis van zijn opa. Adam leert ook zichzelf beter kennen, als Amsterdamse jongen in Marokko. Het foto- en verhalenboek is een aantrekkelijke mix van fictie en non-fictie vol wetenswaardigheden, foto’s en een mozaïekpuzzel.

Prijzen

Tropenmuseum Junior heeft naam gemaakt met goed geschreven en prachtig verzorgde boeken waarvan de verhalen zich afspelen in verschillende landen van de wereld, zoals Brazilië, India, China, Ghana en Iran. Drie van de boeken werden bekroond met een Zilveren Griffel.

ZieZo Marokko

Het boek verschijnt bij de tentoonstelling ZieZo Marokko in Tropenmuseum Junior. Schrijfster Liesbet Ruben is ook als tentoonstellingsmaker verbonden aan dit kindermuseum. In ZieZo Marokko gaan bezoekers ook op reis naar Marokko. Het boek wordt gebruikt door de scholen die ZieZo Marokko bezoeken, maar kan ook los van een tentoonstellingsbezoek gelezen worden. Voor meer informatie:  www.tropenmuseumjunior.nl.

‘Mijn opa de trekvogel’ is vormgegeven door PutGootink, omvang 188 pagina’s.

ZieZo Marokko is mede mogelijk gemaakt met steun van het VSBfonds, Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, Stichting Zabawas, AMVJ Fonds, WABA Fun en Quooker.

Over het Tropenmuseum

Het Tropenmuseum is een museum over mensen, gevestigd in een van de mooiste museumgebouwen van Nederland. Vanuit de monumentale Lichthal is er een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft: negen vaste tentoonstellingen waarbij de objecten stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen en nieuwsgierig maken naar de enorme culturele diversiteit die de aarde rijk is. Van Afrika tot West- en Zuidoost-Azië, van Nieuw-Guinea tot Latijns-Amerika en van een verhalenreis tot een muziekreis – in het Tropenmuseum ontdek je de verschillen, maar ook dat we feitelijk gewoon hetzelfde zijn.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de PR afdeling: T. 088 0042 800 / 891 E. pers@tropenmuseum.nl. Beeldmateriaal kunt u onderstaand downloaden.

Persfoto's:

Mijn opa de trekvogel: cover

Downloaden JPEG (1.98 MB)