De Boeddha

23 september 2016 t/m 29 januari 2017

De Boeddha

Van levensverhaal tot inspiratiebron


Heb jij een Boeddha in huis? Wat weet je over het boeddhisme?

Het boeddhisme is razend populair. Nederland alleen al telt zo’n 500 boeddhistische centra. Wat maakt het levensverhaal van deze spirituele leider zo intrigerend? Waarom vallen wij massaal voor het portret van de Boeddha? En wat weten wij nu eigenlijk over dit icoon?


Mijn Boeddha en ik in het TropenmuseumHeb jij een Boeddha in huis?
KLIK HIER en vertel het ons voor een mooi plekje in de tentoonstelling!

 


WAT KUN JE VERWACHTEN VAN DE TENTOONSTELLING?


Ontdek hoe het boeddhisme wereldwijd beleefd wordt. Reis mee langs de eeuwenoude Chinese kloosters en de geboorteplaats van de Boeddha in Nepal tot aan de Indonesische Borobudur en het Tulpenboeddhisme in Nederland.

Nooit eerder waren er zoveel Boeddhabeelden te zien in het Tropenmuseum. Aan de hand van 100 Boeddhabeelden, waaronder unieke internationale topstukken, volg je het levensverhaal van een van de meest inspirerende figuren uit de wereldgeschiedenis.


Rondleiding: Op zoek naar Boeddha

Elke zondag in januari 2017 (let op: er zijn nog slechts enkele plekken beschikbaar. Alle rondleidingen zijn bijna volgeboekt)

Laat je in de tentoonstelling De Boeddha - van levensverhaal tot inspiratiebron meevoeren langs prachtige objecten die inzicht geven in het leven van de Boeddha en de populariteit van zijn levenslessen. Tijdens deze rondleiding ontdek je de verschillen en de overeenkomsten van het boeddhisme wereldwijd.
 
14.00-15.00 uur | Reserveren is aan te raden via online reserveren of 088 0042 840 (ma t/m vr 10.00 – 17.00 uur) | Rondleiding is gratis (je betaalt alleen museumentree) | Entree Tropenmuseum: €8 (4 t/m 18 jaar) €15 (volwassenen)|gratis entree met museumjaarkaart