The Sixties: meest succesvolle tentoonstelling ooit in het Tropenmuseum

Het Tropenmuseum verwelkomende ruim 125.000 bezoekers voor de tentoonstelling The Sixties - A Worldwide Happening in vijf maanden tijd. Daarmee is dit de meest succesvolle tentoonstelling ooit.

Sinds de opening van het vernieuwde Tropenmuseum in oktober j.l. zijn de bezoekersaantallen verdubbeld. Door de nieuwe programmering en de in ere herstelde centrale Lichthal is het Tropenmuseum – twee jaar na de fusie met het Afrika Museum en Museum Volkenkunde – succesvoller dan ooit tevoren.

Directeur Stijn Schoonderwoerd: ‘De nieuwe koers die we hebben ingezet werpt zijn vruchten af en we zijn enorm trots op deze hoge bezoekaantallen. Het Tropenmuseum maakt nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. We willen bezoekers inspireren om te kijken naar wat ons als mensen met elkaar verbindt. In een tijd waarin het samenleven van mensen met verschillende culturele achtergronden soms als bedreigend wordt ervaren vinden we het belangrijk om deze boodschap uit te dragen.’

De komende jaren blijft het Tropenmuseum vernieuwen. De huidige vaste inrichting op basis van regionale cultuurgebieden zal plaatsmaken voor een vernieuwende, flexibele en thematische benadering waarin interculturaliteit voorop staat.

De tentoonstelling The Sixties - A Worldwide Happening was te zien van 16 oktober t/m 13 maart en werd mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, het Blockbusterfonds, het Mondriaan Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Noot voor redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de PR afdeling: T. 088 0042 800 / 891 E. pers@tropenmuseum.nl. Beeldmateriaal kunt u onderaan dit persbericht downloaden.

Over het Tropenmuseum

Het Tropenmuseum is een museum over mensen, gevestigd in een van de mooiste museumgebouwen van Nederland. Het indrukwekkende rijksmonument gelegen aan het Oosterpark, in het hart van Amsterdam Oost, dateert uit 1926. De imposante centrale Lichthal biedt een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft: een omvangrijke vaste tentoonstelling en regelmatig wisselende exposities waarbij de objecten stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. Van Afrika tot West- en Zuidoost-Azië, van Nieuw-Guinea tot Latijns-Amerika. In het Tropenmuseum ontdek je dat we ondanks de verschillen, allemaal hetzelfde zijn.

Persfoto's:

Lichthal Tropenmuseum

Foto: Rob van Esch, Ruimtes in beeld

Downloaden JPEG (4.65 MB)