Tropenmuseum Junior ontwikkelt bezoekersgids voor kinderen in het autismespectrum

Op 2 april is het Wereld Autisme Dag. Voor kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) heeft Tropenmuseum Junior een speciale bezoekersgids ontwikkeld. De gids is gemaakt ter voorbereiding op een regulier bezoek aan de doe-tentoonstelling ZieZo Marokko en is vanaf vandaag gratis te downloaden op www.tropenmuseumjunior.nl.

Waarom een bezoekersgids?

De bezoekersgids is speciaal ontwikkelt voor kinderen met ASS. Kinderen met ASS hebben behoefte aan voorspelbaarheid, structuur en voorbereiding. De nieuwe gids legt in woord en beeld uit wat de kinderen gaan doen tijdens hun bezoek aan een familieprogramma in ZieZo Marokko. Zo wordt de fysieke omgeving, verwachtte ontmoetingen en activiteiten beschreven en getoond. Na het lezen van de gids zijn de kinderen voorbereid op hun museumbezoek en krijgen ze zo min mogelijk onverwachtse verrassingen. Niets staat een leuk en leerzaam bezoek meer in de weg.
Bekijk de bezoekersgids (PDF)

Over Tropenmuseum Junior

Tropenmuseum Junior laat kinderen ontdekken dat het de moeite waard is om je in een ander te verdiepen. Het is het oudste kindermuseum van Nederland: opgericht in 1975 en speciaal gericht op kinderen van 6 t/m 13 jaar. Als je Tropenmuseum Junior binnenkomt, stap je in een andere wereld. Je leert door te doen; het bezoek is een theatrale beleving waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. In de huidige doe-tentoonstelling, ZieZo Marokko, ga je op reis met Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef. Zij laten je meemaken wat ze zelf ontdekt hebben in Marokko, daarna ga je aan de slag met mozaïek, kalligrafie, mode of keukengeheimen.

Praktische informatie 

Tropenmuseum Junior is van maandag t/m vrijdag geopend voor scholen en in het weekend en tijdens schoolvakanties voor families toegankelijk. Bezoek is alleen mogelijk middels deelname aan een programma. Voor meer informatie over de bezoekersgids, de tentoonstelling en programmatijden kijk op www.tropenmuseumjunior.nl.

Persfoto's: 

Gebouw Tropenmuseum

Downloaden PNG (5.82 MB)

ZieZo Marokko in Tropenmuseum Junior

Foto: Ivar Pel

Downloaden PNG (4.54 MB)

Ziezo Marokko in Tropenmuseum Junior

Downloaden PNG (3.98 MB)