Toegankelijkheid

Het Tropenmuseum staat midden in de maatschappij en doet er alles aan om het museum toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Ons museum is er voor iedereen; ongeacht afkomst, leeftijd of beperking.

Het gebouw

Het Tropenmuseum is gevestigd in het gebouw van het Koninklijk instituut voor de Tropen KIT.  Begin jaren 20 was dit het grootste gebouw van de stad. Het prachtige rijksmonument is ontworpen door J.J. van Nieukerken en zit vol verwijzingen naar de Nederlandse koloniale geschiedenis.
Het museum beschikt over een lift en invalidentoilet.

Parkeren

Voor minder validen zijn twee parkeerplaatsen beschikbaar op het parkeerterrein van het naastgelegen Amsterdam Tropen Hotel. Op vertoon van uw invalidenkaart maakt u gratis gebruik van deze parkeerplaatsen. Reserveren is niet nodig.

Rolstoel & scootmobiel

Het Tropenmuseum is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn geen drempels en de lift brengt u naar alle verdiepingen. Het museum heeft ook enkele duwrolstoelen ter beschikking. 
Het is helaas niet mogelijk om het museum met een scootmobiel te bezoeken.

Entree voor begeleiders

Komt u met een begeleider naar het museum, dan is de toegang gratis op vertoon van een OV-Begeleiderskaart. 

Hulphonden

Het meenemen van honden en overige (huis)dieren is niet toegestaan in het museum, met uitzondering van een assistentie-hond (SOHO-hond) of blindengeleidehond, mits deze aangelijnd zijn.

Rondleidingen op maat

Het is in het Tropenmuseum mogelijk een regulier programma aan te passen naar uw specifieke wensen of behoeftes. We bieden veel opties voor extra begeleiding, meer tijd of andere wensen. Bespreek de mogelijkheden voor een rondleiding op maat via reserveren@tropenmuseum.nl of telefonisch via 088 - 0042 840, di. t/m vrij. tussen 10.00 en 17.00 uur. 
Heeft u andere vragen rondom uw bezoek, neem dan ook gerust contact met ons op. 

Autisme Spectrum Stoornis (ASS)

Voor kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) heeft Tropenmuseum Junior een speciale bezoekersgids ontwikkeld.
De gids is gemaakt ter voorbereiding op een bezoek aan ZieZo Marokko en legt in woord en beeld uit wat de kinderen gaan doen tijdens hun bezoek.
Lees meer over de speciale bezoekersgids van Tropenmuseum Junior  
 

Nederlandse Gebarentaal en International Sign

Voor mensen die doof of slechthorend zijn, biedt het Tropenmuseum programma’s in Nederlandse gebarentaal of International Sign aan.
Meer informatie over onze programma’s in gebarentaal vindt u hier of bespreek de mogelijkheden met de afdeling reserveringen via reserveringen@tropenmuseum.nl 
Lees meer over Nederlandse Gebarentaal in het Tropenmuseum
 
Tot ziens in het Tropenmuseum!