fashion fest 2017

De modewedstrijd fashion fest 2017 is de tweede editie van een co-creatie tussen MAFB en het Tropenmuseum. Een nieuwe generatie modemakers laat zich inspireren door de mode- en textielcollecties van het museum en creëert een eigen visie op mode van nu. De talenten - 84 ambitieuze mbo-studenten, hbo-studenten en autodidacten - ontwikkelen onder begeleiding van experts hun eigen visie op ontwerp, haarstyling, make-up en modellenwerk.


SCHRIJF JE NU IN!

Ben jij een aanstormend modemaker - ontwerper, stylist of model - en kun jij niet wachten om je talent te delen op de catwalk in het Tropenmuseum? Geef je dan direct op.


In aanloop naar de grande finale van de tweede editie bloggen MAFB en het Tropenmuseum over fashion fest. Je kunt de blogs hier terugvinden.

 

 

 


Lees hier de blogs van de eerste editie van fashion fest.


Collectie: mode & textiel


Een groot deel van de mode- en textielcollecties van het Tropenmuseum wordt veilig bewaard in depots. Onze experts doen onderzoek naar de collecties en zorgen ervoor dat deze in goede staat blijven. Maar is het niet zonde dat deze prachtige collectiestukken voor het grote publiek onzichtbaar blijven? En dat jonge, getalenteerde modemakers er geen toegang toe hebben om zich te laten inspireren? Met fashion fest maakt het Tropenmuseum de collecties toegankelijk voor de modemakers van morgen. Geïnspireerd door deze collectie ontstaat er weer nieuwe mode. En wellicht een uiteindelijk nieuwe museumcollectie.


Inclusiviteit, talentontwikkeling en inspiratie


Het Tropenmuseum wil haar prachtige collecties relevanter maken voor de dag van vandaag. Fashion fest staat voor inclusiviteit, talentontwikkeling en inspiratie door cultureel erfgoed. De modewedstrijd brengt jonge veelbelovende ontwerpers, visagisten, haarstylisten en modellen van diverse achtergrond naar het Tropenmuseum waar ze zich verder ontwikkelen en laten inspireren tot vernieuwende creaties op hun vakgebied.