Tropenmuseum in Gebaren

Het Tropenmuseum kun je het beste ontdekken in je eigen taal. Daarom bieden wij programma’s aan in Nederlandse Gebarentaal door rondleiders Serhat en Maaike, die zelf doof zijn. Ga op wereldreis en ontdek samen het gebouw, kijk naar bijzondere voorwerpen en luister naar verassende verhalen!


Tropenmuseum in gebarentaal

Om de maand worden er op de zondag instaprondleidingen aangeboden voor doven en slechthorenden in NGT. 

Ga met Serhat of Maaike op wereldreis door het Tropenmuseum. Je kijkt naar bijzondere voorwerpen en ontdekt verrassende verhalen. 

13.00 - 14.15 uur Familiereis door Ziezo Marokko (vanaf 6 jaar)
Er staat een vliegtuig voor je klaar. Steward Serhat of stewardess Maaike is er speciaal voor jou. Ze zijn doof en gebarentaal is hun taal. Je leert samen Ziezo Marokko in gebaren kennen.

Details

  • Prijs: deelname aan het programma is gratis, je betaalt alleen de museumentree
  • Reserveren: reserveer je ticket via de online ticketshop

Klik hier voor meer info over het Tropenmuseum in gebarentaal. 


Groepsbezoek in gebarentaal 

De wereldse objecten van het Tropenmuseum vertellen stuk voor stuk een bijzonder verhaal. Tijdens de interactieve Tropenmuseum Tour onderzoek je samen waar deze objecten over gaan. Er worden er veel vragen gesteld en onze dove museumdocenten dagen je uit om met elkaar te delen wat je ziet. In deze tour ga ontdek je hoe mensen wereldwijd bezig zijn met universele thema's zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Kijk verder dan de verschillen en ontdek wat mensen wereldwijd verbindt.

  • Voor wie: bezoekers van alle leeftijden die Nederlandse Gebarentaal (NGT) beheersen
  • Tijdsduur: 90 minuten
  • Prijs: €45 per groep van max. 10 leerlingen voor scholen (schoolgroepen betalen geen entree), €60 per groep van max. 10 deelnemers voor particulieren, exclusief museumentree ( MJK is geldig)

Programma’s op maat 

Heb je interesse om een ander programma uit ons educatieve aanbod in Nederlandse Gebarentaal te volgen? Heb je buitenlandse gasten? Onze dove museumdocenten hebben ook ervaring met International Sign.
Neem contact met ons op via reserveren@tropenmuseum.nl voor meer informatie over de diverse mogelijkheden.


Tropenmuseum in Gebaren is voortgekomen uit het project Musea in Gebaren, waarmee negen Amsterdamse musea hun programma’s toegankelijk maken voor doven en slechthorenden. Musea in Gebaren is mede mogelijk gemaakt door NSGK en het Revalidatiefonds. Blijf op de hoogte van workshops en rondleidingen in gebarentaal via de facebookpagina Musea in Gebaren.