Rhythm & Roots verlengd

VERLENGD: muziektentoonstelling Rhythm & Roots laat bezoekers dansen!

De muziektentoonstelling Rhythm & Roots in het Tropenmuseum wordt verlengd tot en met 5 maart 2017. De tentoonstelling over de wederzijdse beïnvloeding van muziekstijlen brengt iedereen in beweging. Bezoekers gaan letterlijk dansend en fluitend de tentoonstelling door.

Rhythm & Roots toont iconische objecten, zoals de gitaren van Chuck Berry en Jimi Hendrix, het leren motorjack van Elvis Presley en de cape van James Brown. Veel muziekstijlen die we nu kennen hebben hun roots liggen in Afrika. Rhythm & Roots laat zien en hoe genres als blues, rap of afrobeat hieruit zijn voorgekomen. Met een muzikale tijdlijn brengt het Tropenmuseum de wederzijdse beïnvloeding van muziekstijlen ten gehore en de ontwikkeling in beeld.


Noot voor redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de PR afdeling: T. 088 0042 800 / 891 E. pers@tropenmuseum.nl. Beeldmateriaal kunt u downloaden via www.tropenmuseum.nl/pers  


Over het Tropenmuseum
Het Tropenmuseum is een museum over mensen, gevestigd in een van de mooiste museumgebouwen van Nederland. Het indrukwekkende rijksmonument gelegen aan het Oosterpark, in het hart van Amsterdam Oost, dateert uit 1926. De imposante centrale Lichthal biedt een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft: een omvangrijke vaste tentoonstelling en regelmatig wisselende exposities waarbij de objecten stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. Van Afrika tot West- en Zuidoost-Azië, van Nieuw-Guinea tot Latijns-Amerika. In het Tropenmuseum ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens. 

Persfoto's: 

Rhythm & Roots - Tropenmuseum

Downloaden JPEG (2.95 MB)

Rhythm & Roots - Tropenmuseum

Downloaden JPEG (3.03 MB)

Rhythm & Roots - Zangeres Giovanca te zien samen met blues legende B.B. King

Downloaden JPEG (6.61 MB)