Succesvol event Hiphop Museum krijgt vervolg

In het Tropenmuseum vindt op zondag 11 december 2016 de tweede editie van het event Hiphop Museum plaats. Vorige editie stond in het teken van de vraag: is hiphop de collectie van de toekomst? Deze keer wordt er dieper ingegaan op de vraag: kan het museum een inspiratiebron zijn voor de hiphop cultuur en andersom? Er zal een interessante uitwisseling plaatsvinden tussen invloedrijke hiphop-deskundigen, artiesten, liefhebbers, wetenschappers en conservatoren. Workshops in samenwerking met onder andere het HipHopHuis worden afgewisseld met talks en performances. 

Waarom hiphop in het Tropenmuseum?

Hiphop is steeds toegankelijker geworden en is overal terug te vinden om ons heen – er is sprake van een mondiale beweging. Hiphop houdt de samenleving een spiegel voor en stelt thema’s aan de kaak zoals identiteit, emancipatie, religie en je rol in de maatschappij. Het Tropenmuseum gaat over wereldculturen, over diversiteit en over mensen. Toch maakt hiphop nog geen onderdeel uit van de collectie. Het event Hiphop Museum is daarin de eerste stap en maakt deel uit van een museum brede visie op de relatie tussen etnografie, erfgoed en populaire cultuur.
 
Hiphop Museum – Een wederzijdse inspiratiebron? | Zondag 11 december 2016 | vanaf 12.00 uur | Prijs: Gratis (je betaalt alleen museumentree) | Meer namen worden bekend in aanloop naar het event
 

Noot voor redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de PR afdeling: T. 088 0042 800 / 891 E. pers@tropenmuseum.nl. Beeldmateriaal kunt u downloaden via www.tropenmuseum.nl/pers

Over het Tropenmuseum

Het Tropenmuseum is een museum over mensen, gevestigd in een van de mooiste museumgebouwen van Nederland. Het indrukwekkende rijksmonument gelegen aan het Oosterpark, in het hart van Amsterdam Oost, dateert uit 1926. De imposante centrale Lichthal biedt een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft: een omvangrijke vaste tentoonstelling en regelmatig wisselende exposities waarbij de objecten stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. Van Afrika tot West- en Zuidoost-Azië, van Nieuw-Guinea tot Latijns-Amerika. In het Tropenmuseum ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens. 
 
Persfoto's: 

Hiphop Museum

Foto: Sharon Dompig
Model: Ellen Oosterlaar

Downloaden JPEG (2.79 MB)

Hiphop Museum

Foto: Sharon Dompig
​Model: Elvis

Downloaden JPEG (2.17 MB)

Hiphop Museum

Foto: Sharon Dompig
​Model: Lissa Brandon

Downloaden JPEG (2.61 MB)

Tropenmuseum - Hiphop Museum (2015)

Downloaden JPEG (3.56 MB)

Tropenmuseum - Hiphop Museum (2015)

Downloaden JPEG (3.72 MB)