De Boeddha ook in Tropenmuseum een succes

De Boeddha ook in het Tropenmuseum een succes

Het doorreizen van tentoonstellingen tussen het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde blijkt een succes. Tot nu toe hebben ruim 53.000 bezoekers in 2 maanden tijd de tentoonstelling De Boeddha in het Tropenmuseum bezocht. De tentoonstelling was eerder te zien in Museum Volkenkunde, waar het met 95.000 bezoekers een record behaalde. De tentoonstelling is nog t/m 29 januari 2017 te zien in het Tropenmuseum in Amsterdam.  

Directeur Stijn Schoonderwoerd: “Het is fantastisch dat we een steeds groter en breder publiek weten te bereiken. In de theater- of muziekwereld is het doorreizen van producties de gewoonste zaak van de wereld, maar nationaal reizende tentoonstellingen zijn in de museale sector nog uniek.'

Nu te zien: nieuwe verhalen Mijn Boeddha & ik

Naar aanleiding van de reacties van het publiek en het succes van de tentoonstelling in Museum Volkenkunde liet het Tropenmuseum een onderzoek uitvoeren naar het boeddhisme in Nederland. Hieruit bleek dat ruim één op de drie Nederlanders een Boeddhabeeld in huis heeft. Om deze uitkomst nog verder te onderzoeken plaatste het museum via social media een oproep om de persoonlijke verhalen van de Boeddhabeelden bij mensen thuis te achterhalen. Onder de noemer Mijn Boeddha & ik werd een mini tentoonstelling samengesteld. Vanaf vandaag is deze tentoonstelling uitgebreid met nieuwe verhalen.  


Voor meer informatie over de tentoonstelling De Boeddha zie:
https://tropenmuseum.nl/nl/pers/de-boeddha
https://tropenmuseum.nl/nl/pers/tentoonstelling-de-boeddha-reist-naar-tropenmuseum


Noot voor redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de PR afdeling: T. 088 0042 800 / 891 E. pers@tropenmuseum.nl. Beeldmateriaal kunt u downloaden via www.tropenmuseum.nl/pers


Over het Tropenmuseum

Het Tropenmuseum is een museum over mensen, gevestigd in een van de mooiste museumgebouwen van Nederland. Het indrukwekkende rijksmonument gelegen aan het Oosterpark, in het hart van Amsterdam Oost, dateert uit 1926. De imposante centrale Lichthal biedt een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft: een omvangrijke vaste tentoonstelling en regelmatig wisselende exposities waarbij de objecten stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. Van Afrika tot West- en Zuidoost-Azië, van Nieuw-Guinea tot Latijns-Amerika. In het Tropenmuseum ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens. 

 

Persfoto's: 

De Boeddha | Tropenmuseum

Opening De Boeddha Tropenmuseum

Downloaden JPEG (3.63 MB)

De Boeddha | Tropenmuseum

Downloaden JPEG (7.34 MB)

De Boeddha | Tropenmuseum

Downloaden JPEG (5.15 MB)