PABO-programma op maat

Voor PABO-studenten biedt Tropenmuseum Junior een programma op maat, zodat het past binnen het curriculum.

Graag bespreken we het programma met de opleiding voor. Indien gewenst kunnen we het programma aanpassen aan specifieke wensen.


“ZieZo Marokko is een fantastische combinatie van leren, samen lol hebben, verhalen vertellen en activiteiten doen!”


Programma

Culturele identiteit, wereldburgerschap: het ontwikkelen van cultureel zelfbewustzijn wordt in de toekomst steeds belangrijker. In dit programma ontdekken PABO-studenten dat een museum goed kan bijdragen aan het ontwikkelen van sociale en culturele vaardigheden.

In Tropenmuseum Junior gaan PABO-studenten op ontdekkingsreis door ZieZo Marokko, een interactieve tentoonstelling. Tropenmuseum Junior staat internationaal bekend om het aansprekende museumconcept: zien, aanraken, beleven en meedoen. Het bezoek is een onderdompelende ervaring, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. De PABO-studenten maken - net als de groepen uit het basisonderwijs - een groepsreis met verschillende activiteiten.

ZieZo Marokko

In ZieZo Marokko ontdek je de rijkdom en diversiteit van de Marokkaanse cultuur en de verbinding tussen Marokko en Nederland. Aan de hand van persoonlijke verhalen, eigentijdse hands on collectie en sociale activiteiten maak je een reis. Persoonlijke begeleiders moedigen aan om na te denken over je eigen identiteit en die van anderen. Soms wordt verwezen naar de onderwijspraktijk.

Met een ZieZo Marokko-ticket maak je een actieve groepsreis naar Marokko. Het vliegtuig staat klaar, instappen maar! Onderweg ontmoet je Esmaa, Fatima, Nasrdin, Yousef en hun gidsen. Zij laten je meemaken wat ze zelf ontdekt hebben in Marokko, het land van hun ouders. Je volgt hun spoor door de medina – een doolhof van straatjes. Daarna ga je zelf aan de slag met mozaïek, mode, kalligraffiti, of het maken van koekjes. Als herinnering maken we samen een ZieZo Marokko-lipdub om aan iedereen door te sturen.

Voorbereiding

Tropenmuseum biedt het basisonderwijs handvaten voor een inspirerende voorbereiding.

Wie ben ik

Bij het voorgezet onderwijs komt een medewerker van ZieZo Marokko langs in de klas, die vertelt over zijn/haar Marokkaans Nederlandse achtergrond. Deze medewerker speelt samen met de leerlingen het interactieve spel ‘Wie ben ik’.

Boek

Leerlingen uit het basisonderwijs krijgen voorafgaand aan het museumbezoek een eigen exemplaar van het foto- en verhalenboek Mijn opa de trekvogel dat bij de tentoonstelling hoort. In dit boek komen tentoonstellingsthema’s als migratie, thuis voelen en de Marokkaanse cultuur aan de orde.

Lees het volledige boek Mijn opa de trekvogel online.

Bestel

Nieuwsgierig? Vraag het boek aan via reserveren@tropenmuseum.nl en ontvang deze per post (meerdere boeken: € 3,- per stuk).

Details

  • Voor wie: PABO studenten
  • Tijdsduur: 105 minuten
  • Lesmateriaal: per klas 1 exemplaar van het boek Mijn opa de trekvogel. Meer exemplaren kosten € 3,- per stuk
  • Aantal: 40 studenten (2 klassen)
  • Prijs: € 90,- voor 1 klas (max 20. studenten) | € 150,- voor 2 klassen (max. 40 studenten). De prijzen zijn inclusief museumentree.
  • Gratis voor docenten en museumkaarthouders
  • Informatie en/of reserveren:  088 - 0042 840 | reserveren@tropenmuseum.nl  (di. t/m vrij. 10.00 - 17.00 uur)

Tip: boek tijdig.

088 - 0042 840