Aleppo

te zien tot en met 4 maart 2018

Hoe verbeeld je het cultuurhistorische belang van één van de oudste steden van de wereld? Een stad die de afgelopen maanden vrijwel continu in het nieuws was vanwege het conflict dat zich daar afspeelt. Het onvermijdelijk gevolg is een onvolledig en gekleurd beeld: de stad wordt geminimaliseerd tot brandhaard en zijn oud-inwoners tot vluchtelingen. De emoties die met het conflict gepaard gaan, zijn net zo min te vangen in een tentoonstelling.

Toch wil het Tropenmuseum zijn bezoekers meer laten zien van deze bijzondere stad. Een maquette van Aleppo uit eigen collectie vormt het middelpunt van deze tentoonstelling. Foto’s van o.a. Stanley Greene en Zilveren Camera-winnaar Eddy van Wessel, briefkaarten en films geven een beeld van de stad tijdens en voor het conflict.


Evenementen

Elke zondag: rondleidingen door Aleppo

Het Tropenmuseum deed een oproep aan oud-inwoners van Aleppo om op te treden als gastheer of gastvrouw in de tentoonstelling Aleppo. Jong, oud, man vrouw, christen, moslim, Armeens, Koerdisch, homoseksueel, vader, zo divers als stad is het team dat je mee neemt door de tentoonstelling. Zij delen hun herinneringen aan en persoonlijke verhalen over de stad. Lees meer en reserveer.


Persberichten

20 april 2017 | Oud-inwoners Aleppo delen persoonlijke verhalen in Tropenmuseum

Hoe verbeeld je het cultuurhistorisch belang van een stad die voornamelijk bekend staat om oorlog? Een stad wordt gevormd door haar inwoners. Het Tropenmuseum deed daarom een oproep aan oud-inwoners van Aleppo om op te treden als gastheer of gastvrouw in de tentoonstelling. Lees meer.


Fotografie onder door Desiré van den Berg.