Persinformatie actueel

 

Voor meer info of (extra) beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van het Tropenmuseum:
(088) 0042 800 of pers@tropenmuseum.nl.


Stap uit de trein in het MUSEUM VAN Floortje Dessing

Vanavond opende Floortje Dessing het MUSEUM VAN .. op perron 8/9b van station Leiden. In dit speciaal tot mini museum omgebouwde wachtruimte zijn tot en met 23 juli haar favoriete objecten uit de collectie van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde te zien. 

Lees meer


Floortje Dessing opent eigen museum met favoriete collectie uit Oceanië

Vanaf woensdag 21 juni om 19:30 uur is het Museum van Floortje een maand lang te bezoeken op perron 8/9b van station Leiden.

Lees meer


Bijzondere museumcollectie tentoongesteld op perrons door het land

Onder andere Floortje Dessing ging in het enorme depot van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde op zoek naar haar favoriete objecten om haar eigen mini museum mee samen te stellen. 

Lees meer


AAMU collectie overgedragen aan NMVW

Op donderdag 15 juni droeg het AAMU Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst in Utrecht de collectie over aan het NMVW.

Lees meer


‘Afrikaanse mode’ bestaat niet

Op 6 oktober 2017 opent het Tropenmuseum in Amsterdam de tentoonstelling Fashion Cities Africa. Kijkend door de ogen van mode-experts uit Casablanca, Johannesburg, Lagos, Nairobi én Nederland maak je in deze tentoonstelling kennis met levendige en veelzijdige modescenes die de modewereld opschudden.

Lees meer


Wereldmuseum Rotterdam verder onder paraplu van Nationaal Museum van Wereldculturen

Het Nationaal Museum van Wereldculturen en het Wereldmuseum Rotterdam tekenden 8 mei jl. een samenwerkingsovereenkomst, die het Wereldmuseum vanaf nu onder de paraplu brengt van het Nationaal Museum van Wereldculturen, dat verder bestaat uit het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde.

Lees meer


Oud-inwoners Aleppo delen persoonlijke verhalen in Tropenmuseum

Jong, oud, man, vrouw, christen, moslim, Armeens, Koerdisch, homo en/of vader: zo divers als de stad is het team dat je meeneemt door de tentoonstelling.

Lees meer


Museumcollectie AAMU naar Nationaal Museum van Wereldculturen

De museumcollectie van het AAMU Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst in Utrecht blijft behouden voor Nederland en wordt in haar geheel opgenomen in de collectie van het Nationaal Museum van Wereldculturen (Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde). 

Lees meer


Cindy Zalm: Nieuw hoofd Collectiemanagement Nationaal Museum van Wereldculturen

Per 1 mei 2017 wordt drs. Cindy Zalm Hoofd Collectiemanagement van Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde.

Lees meer


Henrietta Lidchi: nieuw hoofd conservatoren Nationaal Museum van Wereldculturen

Per 15 mei 2017 wordt Dr. Henrietta Lidchi Hoofd Conservatoren van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde.

Lees meer


Tropenmuseum vergroot focus op actualiteit

Het Tropenmuseum wil de komende jaren de maatschappelijke relevantie van het museum vergroten middels inspirerende publieksprogramma’s rond culturele diversiteit, migratie en identiteit. Met de aanstelling van Rixt Hulshoff Pol per 1 april 2017 in de nieuwe functie van Inhoudelijk Programmamaker zet het museum hierin een belangrijke stap.

Lees meer


Tropenmuseum op zoek naar gedeeld slavernijverleden

Op donderdag 9 februari organiseert het Tropenmuseum de conferentie Een Gedeelde Geschiedenis: gesprekken over het slavernijverleden. Met dit evenement wil het museum aankaarten hoe het slavernijverleden wordt besproken, herinnerd of vergeten.

Lees meer


Body Art: wegens succes terug naar het Tropenmuseum

De tentoonstelling Body Art keert vanaf 31 maart 2017 wegens succes terug naar het Tropenmuseum. 

Lees meer


De Boeddha ook in Tropenmuseum een succes

Het doorreizen van tentoonstellingen tussen het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde blijkt een succes. Tot nu toe hebben ruim 53.000 bezoekers in 2 maanden tijd de tentoonstelling De Boeddha in het Tropenmuseum bezocht.

Lees meer


Hoogste bezoekersaantal sinds 24 jaar voor het Tropenmuseum 

Het Tropenmuseum verwelkomt dit jaar 212.000 bezoekers. Dat is een stijging van ruim 14,5% ten opzichte van 2015 en het hoogst behaalde bezoekersaantal sinds 24 jaar. 

Lees meer


Musea over mensen populairder dan ooit

Het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde trokken in 2016 gezamenlijk meer bezoekers dan ooit. Samen verwelkomen de musea dit jaar 419.000 bezoekers: een stijging van ruim 7% ten opzichte van het jaar ervoor. 

Lees meer


Rhythm & Roots verlengd tot 5 maart

De tentoonstelling over de wederzijdse beïnvloeding van muziekstijlen die iedereen in beweging brengt wordt verlengt tot 5 maart.

Lees meer


ZieZo Marokko

Ga op reis naar Marokko in Tropenmuseum Junior met de doe-tentoonstelling ZieZo Marokko.  

Lees meer


Research Center for Material Culture

Het Research Center for Material Culture (RCMC) is een instituut van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde voor collectie gerelateerd wetenschappelijk onderzoek van internationaal topniveau. 

Lees meer