Persinformatie actueel

 

Voor meer info of (extra) beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van het Tropenmuseum:
(088) 0042 800 of pers@tropenmuseum.nl.


Tropenmuseum op zoek naar gedeeld slavernijverleden

Op donderdag 9 februari organiseert het Tropenmuseum de conferentie Een Gedeelde Geschiedenis: gesprekken over het slavernijverleden. Met dit evenement wil het museum aankaarten hoe het slavernijverleden wordt besproken, herinnerd of vergeten.
Lees meer


Body Art: wegens succes terug naar het Tropenmuseum

De tentoonstelling Body Art keert vanaf 31 maart 2017 wegens succes terug naar het Tropenmuseum. 
Lees meer


De Boeddha ook in Tropenmuseum een succes

Het doorreizen van tentoonstellingen tussen het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde blijkt een succes. Tot nu toe hebben ruim 53.000 bezoekers in 2 maanden tijd de tentoonstelling De Boeddha in het Tropenmuseum bezocht.
Lees meer


Hoogste bezoekersaantal sinds 24 jaar voor het Tropenmuseum 

Het Tropenmuseum verwelkomt dit jaar 212.000 bezoekers. Dat is een stijging van ruim 14,5% ten opzichte van 2015 en het hoogst behaalde bezoekersaantal sinds 24 jaar. 
Lees meer


Musea over mensen populairder dan ooit

Het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde trokken in 2016 gezamenlijk meer bezoekers dan ooit. Samen verwelkomen de musea dit jaar 419.000 bezoekers: een stijging van ruim 7% ten opzichte van het jaar ervoor. 

Lees meer


Rhythm & Roots verlengd tot 5 maart

De tentoonstelling over de wederzijdse beïnvloeding van muziekstijlen die iedereen in beweging brengt wordt verlengt tot 5 maart.
Lees meer


ZieZo Marokko

Ga op reis naar Marokko in Tropenmuseum Junior met de doe-tentoonstelling ZieZo Marokko.  
Lees meer


Research Center for Material Culture

Het Research Center for Material Culture (RCMC) is een instituut van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde voor collectie gerelateerd wetenschappelijk onderzoek van internationaal topniveau. 
Lees meer