Art Rocks: live optredens in het Tropenmuseum

Hoe klinkt een kunstwerk? Iedereen die op zondag 27 november het Tropenmuseum bezoekt zal verrast worden met verschillende optredens. Tien singer-songwriters brengen een nummer ten gehore bij een kunstwerk waar zij zich door hebben laten inspireren. Het publiek kiest uiteindelijk een winnaar, welke doorgaat naar de finale van Art Rocks. Zangeres Giovanca sluit de dag af met een optreden in de Lichthal van het museum.

Muziekcompetitie

Het is voor het eerst dat het Tropenmuseum meedoet aan de derde editie van Art Rocks. Art Rocks is de grootste muziekcompetitie van Nederland die beeldende kunst en muziek samensmelt. Muzikanten zijn uitgedaagd om zich te laten inspireren door een kunstwerk uit de collectie van het Tropenmuseum, Museum Boijmans Van Beuningen, Drents Museum, Museum Het Valkhof of het Kröller-Müller Museum.

Praktische informatie

De concerten vinden plaats van 12.30 – 16.00 uur op verschillende plekken in het Tropenmuseum. Om 16.00 is de bekendmaking van de finalist en zal Giovanca de dag afsluiten met een optreden. De intieme concerten zijn gratis bij te wonen, men betaalt alleen museumentree.

Meer over Art Rocks: https://www.artrocks.nl/over-artrocks/pers


Noot voor redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de PR afdeling: T. 088 0042 800 / 891 E. pers@tropenmuseum.nl. Beeldmateriaal kunt u downloaden via www.tropenmuseum.nl/pers


Over het Tropenmuseum

Het Tropenmuseum is een museum over mensen, gevestigd in een van de mooiste museumgebouwen van Nederland. Het indrukwekkende rijksmonument gelegen aan het Oosterpark, in het hart van Amsterdam Oost, dateert uit 1926. De imposante centrale Lichthal biedt een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft: een omvangrijke vaste tentoonstelling en regelmatig wisselende exposities waarbij de objecten stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. Van Afrika tot West- en Zuidoost-Azië, van Nieuw-Guinea tot Latijns-Amerika. In het Tropenmuseum ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens.

Persfoto's: 

Planets in My Head, Literature

Planets in My Head, Literature, Yinka Shonibare, 2011, collectie Tropenmuseum

Downloaden JPEG (2.62 MB)

Art Rocks - Tropenmuseum

Downloaden PNG (6.89 MB)

Giovanca met het kunstwerk waar zij zich door heeft laten inspireren

Downloaden JPEG (3.93 MB)