Restaurant en winkel

De Tropen

Na een dagje museum ben je van harte welkom in Café De Tropen. Geniet hier van een Moyee koffie op het terras met gevulde chocolade of een sticky toffee bananencake. 's Avonds kun je heerlijk dineren met een bananenbiertje. Het interieur en de inrichting zijn al een kijkje waard; ontworpen door studio Piet Boon!

Website

www.amsterdamdetropen.nl

Openingstijden

Zondag tot en met dinsdag: 10.00 - 18.00 uur 
Woensdag tot en met zaterdag: 10.00-22.00 uur

Contact

T: 020 568 2000 | E: info@AmsterdamDeTropen.nl


Museumwinkel

In de museumwinkel vind je naast catalogi van lopende en voorbije tentoonstellingen ook veel andere boeken en publicaties. De winkel verkoopt kleinere en grotere cadeaus of souvenirs, zoals sieraden, textiel, beelden en maskers, cd’s en reisgidsen.

Nieuw in de museumwinkel: sjaals van het duurzame fashion label ReBlend

Met trots kondigen we een unieke samenwerking aan tussen het duurzame fashion label ReBlend en het Tropenmuseum, Museum Volkenkunde en Afrikamuseum. Samen ontwikkelden we een serie sjaals met ontwerpen die zijn gebaseerd op collectie stukken en veelgebruikte patronen uit verschillende wereld delen, zoals Japan, Indonesië & Afrika. Wat de stoffen van ReBlend zo bijzonder maakt is dat 'textielafval' gebruikt wordt als grondstof voor nieuw hoogwaardig textiel voor mode. Oftewel oude materialen worden tot nieuwe stoffen geblend. Mooi initiatief toch? De verschillende sjaals zijn o.a. te koop in onze museumshop.


De winkel is geopend op dagen dat het museum open is van 10.00 - 17.00 uur. De museumwinkel in het Tropenmuseum is alleen toegankelijk met een entreebewijs voor het museum.

Meer informatie: museumshop@wereldculturen.nl.