Afrika

Van een verenmasker uit 1880 tot een hedendaags uithangbord van een Ghanese kapper. In de tentoonstelling Afrika ervaar je de dynamiek tussen oud en nieuw, stad en savanne, religie en popmuziek, koningen en voetbalfans. Objecten, dans, film, muziek en theater nemen je mee naar het verleden én het heden van Afrika.

Afrika ten zuiden van de Sahara is bijna drie keer zo groot als Europa en kent grote onderlinge verschillen. Deze verschillen ziet u terug in de voorwerpen die de contrasten weerspiegelen. De voorwerpen zijn afkomstig van tientallen culturen uit ongeveer twintig landen, zoals het eeuwenoude Ashanti-koninkrijk in Ghana of de Yoruba in Nigeria.

TIP: In de tentoonstelling Afrika gaan veel dieren schuil, op schilderijen, beelden, maskers, deuren, stoelen en staven. Zoek ze op!

Vijf thema's

Vitaliteit, diversiteit en verbeeldingskracht staan centraal in de tentoonstelling die is verdeeld over vijf thema's: Status, Religie, Maskerade, Vorm en Contact. Naast de voorwerpen zijn er ook multimediale onderdelen die u meeslepen naar bijvoorbeeld uitbundige maskerdansers in de Maskeradebioscoop of Afrikaanse rappers in de videoclips van Zap Afrika!

Meer informatie over de collectie van de tentoonstelling Afrika