Body Art - vanaf 31 maart 2017

Body Art was in 2015 ook te zien in het Tropenmuseum en komt nu wegens succes terug! Body Art is een tentoonstelling over lichaamsversieringen in de breedste zin van het woord: van make-up en tatoeages tot onderhuidse implantaten en chirurgische veranderingen. Dwars door de tijd en culturen heen. De vraag die hierbij centraal staat: waarom doen mensen dit?


Vanaf 2 april: elke zondag een rondleiding door Body Art


De tentoonstelling neemt de bezoeker mee langs zes mogelijke antwoorden op deze vraag. Hedendaags werk van de wereldberoemde kunstenares ORLAN en foto’s van Krijn van Noordwijk worden afgewisseld met persoonlijke verhalen en topstukken uit de collectie van onder meer het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde. Ook is er de mogelijkheid voor bezoekers een lichaam virtueel te veranderen. Hierdoor word je geprikkeld na te denken over waarom je zoiets zelf wel of niet zou doen.

Body Art laat zien dat ieder versierd mens, hoe extreem het ook lijkt, daarmee uiting geeft aan zijn of haar identiteit. En die behoefte zit onder ieders huid!


Jouw eigen Body Art in de tentoonstelling

Heb jij lichaamsversiering waarvan je vindt dat die een plek verdient in de tentoonstelling Body Art? Stuur een foto van jou en je lichaamsversiering naar het Tropenmuseum, beantwoord de vragen en maak kans op een plekje in de tentoonstelling Body Art! Klik hier en laat het ons weten!