The Sixties

16 oktober 2015 tot en met 13 maart 2016 in het Tropenmuseum

 

The Sixties - A Worldwide Happening biedt een wereldwijde blik op de jaren 60. Bewonder de broek van Jimi Hendrix, de Mondriaanjurk van Yves Saint Laurent en de space look mode van Paco Rabanne. En bekijk het werk van de wereldberoemde fotografen Richard Avedon, James Barnor en Malick Sidibé. Step into The Sixties, it's a worldwide happening!

Elke zondag: rondleiding + Jeopardy Quiz

Step into The Sixties tijdens deze interactieve rondleiding. De rondleiding wordt gecombineerd met quizvragen in de stijl van de Jeopardy Quiz – een razend populaire quiz uit deze tijd. Verzin de vraag bij het antwoord van de quizmaster!
Reserveer jouw tickets online


Bij de tentoonstelling hoort een gelijknamige rijk geïllustreerde catalogus. Interessant om te lezen en ook mooi voor op de koffietafel! De catalogus is voor € 24,95 te koop in onze Museumwinkel en online via www.lecturisbooks.nl.

Mode van Thea Porter

Mirjam Shatanawi, conservator, vertelt meer over haar favoriete onderdeel van de tentoonstelling The Sixties in het Tropenmuseum: mode van Thea Porter, een Britse mode-ontwerpster die de stijl Bohemian Chic introduceerde. 


Broek van Jimi Hendrix

Titia Zoeter, tentoonstellingsmaker,  vertelt meer over haar favoriete object van de tentoonstelling The Sixties in het Tropenmuseum: de broek van Jimi Hendrix. Hendrix inspireerde jongeren wereldwijd in de jaren 60' met zijn ruige rockmuziek.


Power to the people

Liza Swaving, assistent conservator, vertelt meer over haar favoriete onderdeel van de tentoonstelling The Sixties in het Tropenmuseum: drie posters die de roerige jaren 60' goed verbeelden.


Moonshaver van Philips

Lisa Kleeven, coördinator educatie, vertelt meer over haar favoriete object van de tentoonstelling The Sixties in het Tropenmuseum: een moonshaver van Philips voor de NASA, een scheerapparaat voor astronauten.


Wereld van nu bouwt voort op iconen van toen

De jaren 60 zijn nooit weggeweest. De wereld van nu bouwt voort op de iconen van toen. The Sixties laat zien hoe wereldwijde veranderingen zich vertaalden in mode, muziek, architectuur en fotografie.

Culturele uitwisseling

De media zorgden voor wereldwijde beïnvloeding. Zo was de Black Power Movement geïnspireerd op de onafhankelijk geworden Afrikaanse landen. Jongeren reisden via de hippie trail van Amsterdam naar India en Afghanistan. De Britse minirok was ook in Thailand en Nigeria een mode-ideaal. En andersom vormden oosterse culturen een inspiratiebron voor Britse en Franse modeontwerpers.


Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door: