Unlocking Sounds

Met Parrish Smith, Ash Koosha en Clap! Clap!

Verspreid over de gehele wereld bevinden zich geluidsopnamen die een blik geven op de levens van mensen uit verschillende culturen. Het Tropenmuseum heeft haar audiocollectie ondergebracht bij het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Een samenwerking met RE:VIVE en het Research Center for Material Culture blaast de opnamen nieuw leven in: we delen de archieven met internationale muzikanten die op hun beurt, geïnspireerd op en gebruikmakend van de collectie, nieuw werk creëeren. Zo divers als de opnames is het geluid van de artiesten met wie we werken. 

Clap! Clap!

Clap! Clap! is een Italiaanse DJ en producer die bekend staat om zijn bombastische, gelaagde gebruik van wereldse ritmes en jazz. In de productie DIG! DELVE! DAMN! zet hij de samples uit de museumcollectie centraal. De opnamen uit Afghanistan, Suriname, Zambia, Bali, Libië, India, Uzbekistan en Marokko verbindt hij met zijn eigen geluid.

Ash Koosha

De muzikant Ash Koosha is geboren in Iran, en woont nu in Londen. De traditionele opnamen transformeert hij naar zijn eigen futuristische sound. Zijn EP Chimera klinkt daardoor als een digitale wereld vol fantasie en creativiteit.

Parrish Smith

In GENESIS BLACK duikt de Amsterdamse Parrish Smith in zijn Surinaamse roots. Zijn EP reflecteert op het werk van de mensenrechtenactivist en auteur Anton de Kom en vertelt een passend, zwaar verhaal doordrenkt met sociaal commentaar.


Releases

Alle drie de EPs worden gratis digitaal beschikbaar op de volgende data:

14 juli: Ash Koosha
21 juli: Parrish Smith
28 juli: Clap! Clap!