Voorbereiding bezoek

Onderstaande films zijn speciaal gemaakt voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Deze serie is ideaal om te bekijken ter voorbereiding van een bezoek aan het Tropenmuseum. U kunt de films in HD-kwaliteit bekijken: zet de films full screen en verander in de onderbalk 480p in een van de HD-settings.


Tropenmuseum

Het filmpje Tropenmuseum laat zien wat het Tropenmuseum is zodat leerlingen zich meer thuis voelen als ze het museum ook echt gaan bezoeken. Het vertelt over de geschiedenis van het museum en over de uiteenlopende voorwerpen die er te zien zijn. Zo gaan de leerlingen goed voorbereid het museum in.

Bisjpalen

Het filmpje Bisjpalen laat zien dat de meeste voorwerpen in het Tropenmuseum niet voor het museum zijn gemaakt, bijvoorbeeld de bisjpalen uit Nieuw-Guinea. Die werden gemaakt voor een feest van het Asmatvolk. Na het feest werden de palen in het oerwoud gelegd om weg te rotten. Toch is een aantal palen in Nederland terechtgekomen, de meeste in musea.

Shiva

Het filmpje Shiva vertelt over het beeld van Shiva als Koning van de Dans. De camera leidt je langs allerlei details van het beeld. Als je na het bekijken van het filmpje meer over het beeld weet, ga je er ook beter naar kijken. En dat geldt voor alle voorwerpen in het Tropenmuseum.


Informatie en reserveren: 088 0042 840

U kunt uw bezoek aan het Tropenmuseum online reserveren via het reserveringsformulier. Of stuur een e-mail naar reserveren@tropenmuseum.nl.

Voor meer informatie kunt u ons ook bellen: 088 0042 840, dinsdag t/m donderdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

Deze pagina biedt aanvullende informatie voor een bezoek. Het is niet als programma te reserveren.