MAFB x RCMC present - Fashion Fest Tropenmuseum - edition 2016

MAFB x RCMC PRESENT: FASHION FEST TROPENMUSEUM - EDITION 2016

Op zaterdag 10 december vindt de grande finale van de mode-wedstrijd 'fashion fest Tropenmuseum - edition 2016' plaats. In een programma van 4 maanden krijgen 62 ambitieuze modetalenten de kans zich te ontwikkelen op het gebied van ontwerp, haarstyling, make-up en modellenwerk. Met behulp van de diverse collectie van het Tropenmuseum laten zij zich inspireren tot vernieuwende creaties binnen hun vakgebied. De modewedstrijd fashion fest 2016 is een co-creatie tussen MAFB en het Research Center for Material Culture (RCMC) – het onderzoeksinstituut van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde.

Fashion now and then

Met 'fashion fest Tropenmuseum - edition 2016' presenteren MAFB en RCMC de modetalenten van morgen waarbij de focus ligt op mode van toen en nu. Tegelijkertijd laat het initiatief een alternatief geluid binnen de mode horen met betrekking tot diversiteit. De modetalenten worden in dit traject ondersteund met Masterclasses door Art Comes First (founders online destination for men's contemporary fashion), Charlie le Mindu (haute coiffure stylist), Esther van Maanen (prominent make-up artist) en Dyonne Lieveld (catwalk coach). Tijdens de grande finale op zaterdag 10 december presenteren de deelnemers het eindresultaat met een modeshow in het Tropenmuseum. Jury & presentatie De jury bestaat uit: Daan van Dartel (Mode curator Tropenmuseum), Sam Lambert (Art Comes First / Londen), Shaka Maidoh (Art Comes First / Parijs), Steven Dahlberg (Chef mode JFK Magazine), Els van der Plas (Algemeen Directeur Nationale Opera & Ballet) en Willa Stoutenbeek (Oprichter W.Green). Gezamenlijk kiezen zij één winnaar uit de disciplines ontwerp, haarstyling, make-up en modellenwerk. De winnaar van 'fashion fest Tropenmuseum - edition 2016' ontvangt een geldprijs voor de verdere ontwikkeling van zijn/haar talent. Presentatie is in handen van Anna Nooshin (Oprichter NSMBL) o.a. bekend als host van RTL-Boulevard en jury Hollands Next Top Model.

Praktische informatie

De grande finale van fashion fest vindt plaats op zaterdag 10 december van 14.00 tot 17.00 uur in de Lichthal van het Tropenmuseum. Entree Tropenmuseum: €8 (4 t/m 18 jaar) €15 (volwassenen). Meer informatie volgt op www.tropenmuseum.nl.

Bekijk onze video (credits Elisabetta Agyeiwaa) van de masterclass van 10 September =>


Noot voor redactie

Neem voor meer informatie, rechtenvrij beeldmateriaal en / of interviewmogelijkheden contact op met Phuong Nguyen, W.Green. T. +31 20 221 3500 of E. phuong@wgreen.org.

Voor meer informatie over het Tropenmuseum of RCMC kunt u contact opnemen met Wilhelmien Hoekstra. T. 088 0042 891 of E. pers@tropenmuseum.nl

OVER RCMC - TROPENMUSEUM

Een jaar na hun fusie openen het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde het Research Center for Material Culture (RCMC). Een instituut voor collectie gerelateerd wetenschappelijk onderzoek. De programma’s en onderzoeksprojecten van het RCMC richten zich op de historische en contemporaine betekenis van deze collectie en de nationale- en wereldgeschiedenis waar deze deel van uitmaakt. Maar ook in het bijzonder op de hedendaagse maatschappelijke vraagstukken rondom onderwerpen als erfgoed, culturele identiteit en eigendom. Een collectie die gezien kan worden als de catalogus van de diversiteit van wereldculturen.

OVER MAFB

MAFB is een community en een platform wat zich inzet voor meer verscheidenheid in de mode. In samenwerking met influencers binnen de mode-industrie creëert MAFB een podium voor nieuw internationaal en lokaal talent en daagt deze talenten uit in hun visie op innovatie, creativiteit en duurzaamheid. Door middel van events op bijzondere locaties en het begeleiden van jonge creatieven, probeert MAFB een positieve bijdrage te leveren qua diversiteit binnen de hedendaagse mode-industrie. Uit eerdere edities van MAFB’s fashion fest kwamen getalenteerde ontwerpers naar voren zoals o.a. Lisa Konno, Anbasja Blanken en Chanelva Maclean. Maar ook Olaf Hussein, Guillaume Philibert van Filling Pieces en de jongens van Daily Paper maakten gebruik van MAFB om hun labels voor het eerst te presenteren.

LINNAEUSSTRAAT 2 | 1092 CK AMSTERDAM | TROPENMUSEUM.NL

Persfoto's: 

fashion fest x Tropenmuseum

Credits Nancy Schoenmakers

Downloaden JPEG (1.57 MB)

fashion fest x Tropenmuseum

Downloaden PNG (4.15 MB)